Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διπλές βολές από Βγενόπουλο
Διπλές βολές από Βγενόπουλο Εκτύπωση E-mail
28.05.08

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ήταν η επί πέντε ώρες κοινοβουλευτική ανάκριση του κ. Α. Βγενόπουλου για τα γεγονότα γύρω από την πώληση του ΟΤΕ χθες στη Βουλή.

Ορθιος αυτές τις πέντε ώρες, ο κ. Βγενόπουλος κατάφερε να βγάλει τους πολιτικούς -της αντιπολίτευσης- από τα ρούχα τους, και να τον κατηγορήσουν για δημαγωγία και λαϊκισμό. Εκδηλος ήταν ο εκνευρισμός του συνήθως μειλίχιου κ. Γ. Δραγασάκη του ΣΥΝ, που αποχώρησε μετά από λογομαχία από την αίθουσα, αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη που στον αφορισμό «κι ο πολιτικός λόγος έχει όρια» του κ. Βγενόπουλου σχολίασε ότι «δεν είναι ύφος αυτό του κυρίου». Αν και επανέλαβε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις, ο κ. Βγενόπουλος κατέστησε σαφές, ότι αν δεν τον αποκαταστήσουν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, δεν πρόκειται να αποσύρει τις αγωγές εναντίον τους. Αντιθέτως, φάνηκε μεν να θίγεται από τον «απαξιωτικό» χαρακτηρισμό του κ. Δραγασάκη ότι είναι ένας «καταφερτζής», αλλά σχολίασε ότι «μακάρι να είχε ο τόπος άλλους καταφερτζήδες σαν τον ίδιο».

«Εγώ, ως MIG είμαι ο μόνος κερδισμένος. Η Deutsche Telekom θα δείξουν οι εξελίξεις αν κέρδισε, ενώ για το Δημόσιο, αν δικαιωθούν οι επιλογές θα φανεί στο αποτέλεσμα. Ή θα βγει ένας κερδισμένος, ή και οι δύο χαμένοι. Και οι δύο κερδισμένοι, το βρίσκω χλομό», ήταν η άποψη Βγενόπουλου για τη συμφωνία του ΟΤΕ. Ο ίδιος είπε ότι τα κέρδη του ομίλου του είναι τελικώς περί τα 140 εκ. ευρώ, ποσό που θεώρησε μικρό σε σχέση με το ρίσκο των 2,3 δισ. που επένδυσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επαναλάμβανε το εγχείρημα με όσα πέρασε. Παρ' όλα αυτά έριξε το καρφί ότι «θα αγόραζε όχι μόνον με 26 ευρώ ανά μετοχή που πούλησε, αλλά έναντι 28 για να ξαναπάρει τις μετοχές, αλλά με τους ίδιους όρους της Deutsche Telekom», υπονοώντας λεόντειο σύμβαση.

Ο κ. Βγενόπουλος κράτησε προσεκτικές αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας. Από τη μία είπε ότι όταν φθάνει το ποσοστό του Δημοσίου στο 28%, είναι βέβαιη μια κίνηση επιθετικής εξαγοράς από οπουδήποτε. Από την άλλη διέψευσε ότι υπήρχε συμφωνία με την DT να αγοράσει τις μετοχές της MIG υπό την προϋπόθεση ότι θα έπαιρνε και το management. «Εμείς αφήσαμε τον ΟΤΕ με 42% στο Δημόσιο. Μας στοιχειοθετήσατε την απιστία», του είπε η κ. Λούκα Κατσέλη. «Δεν στοιχειοθέτησα τίποτε απολύτως, δεν τεκμηριώνεται από πουθενά ότι υπήρχε προσυνεννόηση. Αυτά είναι επιστημονική φαντασία», ανταπάντησε ο εξεταζόμενος που υποστήριξε ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων με τον κ. Αλογοσκούφη για να μείνει η διοίκηση στο Δημόσιο, αλλά ο υπουργός αθέτησε τις συμφωνίες. «Τι θα πει δεν γνωρίζω από τηλεπικοινωνίες; Ούτε για γιαούρτια ξέρω εξαγοράζοντας τη Vivardia, ούτε για το αντικείμενο των 15 άλλων ετερόκλητων επιχειρήσεών μας», κατέληξε. «Σε όλα αυτά θα υπάρξουν απαντήσεις από τους αρμόδιους», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος, κρίνοντας ότι καταρρίπτεται η εικόνα που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ότι ήταν ο κ. Βγενόπουλος ο «λαγός» στη συμφωνία, ύστερα και από τις σοβαρές αιχμές του τελευταίου κατά του κ. Αλογοσκούφη. Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος προέτρεψε τον κ. Βγενόπουλο να αποσύρει τις αγωγές κατά των κ. Παπανδρέου και Τσίπρα. Από την άλλη η αντιπολίτευση είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κ. Βγενόπουλου και με τον πρόεδρο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη (που δεν πρόφτασε να εξετασθεί χθες), αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1793&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote