Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προσπάθησε να πουλήσει τον Αμαζόνιο!
Προσπάθησε να πουλήσει τον Αμαζόνιο! Εκτύπωση E-mail
28.05.08

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες πηροφοριών της Βραζιλίας εις βάρος ενός σουηδού επιχειρηματία, του Γιόχαν Ελίας, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να πουλήσει το δάσος του Αμαζονίου έναντι 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γκλόμπο", που επικαλείται την υπηρεσία πληροφοριών της Βραζιλίας Abin ο Ελίας πρότεινε σε επιχειρηματίες, το 2006 και το 2007, να αγοράσουν εκτάσεις στην Αμαζονία λέγοντάς τους ότι αρκούν "μόνο" 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει κάποιος όλο το δάσος του Αμαζονίου.

Η Abin μετέφερε τις πληροφορίες αυτές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο Γιόχαν Ελίας, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών Head, είναι επίσης σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με την "Γκλόμπο". Είναι επίσης εκ των ιδρυτών της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία των τροπικών δασών Cool Earth.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας, Κάρλος Μινκ, δήλωφσε "σοκαρισμένος" από την είδηση και είπε ότι θα διατάξει έρευνα μόλις αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του, την Τρίτη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται εξάλλου ότι οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν ήδη την Cool Earth επειδή φέρεται να έχει αγοράσει 160.000 εκτάρια στην Πολιτεία Μάτο Γκρόσο, στα κεντροδυτικά της χώρας.

 

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1790&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote