Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τάραξε τα «νερά»
Τάραξε τα «νερά» Εκτύπωση E-mail
27.05.08

Στην κατάθεση του στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος αρνήθηκε την όποια εμπλοκή της MIG στη συμφωνία της Deutsche Telecom για τον ΟΤΕ, καθώς και ότι διεκδίκησε την διοίκηση του ΟΤΕ ενώ υποστήριξε ότι το management χάθηκε όταν το ποσοστό του δημοσίου έπεσε κάτω του 40%.

Σημείωσε ότι είχε ζητήσει, όταν τον πλησίασε τράπεζα που εκπροσωπούσε την Deutsche Telecom, να μπει όρος να μην προσφέρει τη μετοχή του ΟΤΕ με υπερτίμημα αλλά κάτι τέτοιο το αρνήθηκε η Deutsche Telecom αποκαλύπτοντάς του ότι έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο να πάρει ένα επιπλέον 3%.

Ο επιχειρηματίας χαρακτήρισε εμμέσως «προσυμφωνημένη» τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και DT και εξεφρασε την πικρία του για τη στάση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών, ενώ τόνισε ότι είχε ζητήσει διαχωρισμό του δικτύου του ΟΤΕ για λόγους εθνικής ασφαλείας- κάτι το οποιο απερρίφθη.

Τάχθηκε επίσης κατά της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ αλλά και κατά του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του ΟΤΕ για την απορρόφηση της Κοσμοτέ.

Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε εμμέσως παράνομη την τροπολογία για το πλαφόν του 20% των εταιρειών στρατηγικής σημασίας που μπορεί να περιέλθει σε ιδιώτες.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες. «Ο κ. Αλογοσκούφης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί» δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκ νέου ζήτημα φερεγγυότητας της Deutsche Telekom, επαναφέροντας τις αναφορές σε δημοσιεύματα για την παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε κατ’ αρχήν ότι στις 14 Μαΐου που ανακοινώθηκε η σύναψη της συμφωνίας μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρίας, ο Πρόεδρός της κ. Ομπερμαν, παρέπεμπε το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην γερμανική Δικαιοσύνη.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι τίθενται δύο ερωτήματα: Πρώτον εάν η Deutsche Telekom είχε ενημερώσει τον κ. Γ. Αλογοσκούφη για το όλο ζήτημα ή αν το είχε αποκρύψει. Και επισήμανε ότι αν συνέβη το δεύτερο τίθεται μείζον ζήτημα φερεγγυότητας της εταιρείας και διαφάνειας των συναλλαγών της, τα οποία εξ άλλου αποτελούν βασικούς κριτήρια με τα οποία η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων λαμβάνει τις αποφάσεις βάσει του άρθρου 11του νόμου 3631.

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για την εξέλιξη αυτή και «το απέκρυψε αυτή». «Στη δεύτερη περίπτωση τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στην συμφωνία αυτή και στην κατάθεση της στην Βουλή προς κύρωση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το θέμα της δημοσιοποίησης του κειμένου της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι «αναρωτιόμαστε αν το κείμενο «μαγειρεύεται» εξαιτίας των αποκαλύψεων αυτών.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης Βγενόπουλου από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε: «Από τις απαντήσεις του κ. Βγενόπουλου στις ερωτήσεις μας, των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, προέκυψαν πολλά στοιχεία. Νέα στοιχεία, ενδιαφέροντα, τα οποία οπωσδήποτε θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν στην προανακριτική διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει εκ των πραγμάτων. Είναι καθαρό πλέον ότι η κυβέρνηση, με πράξεις και επιλογές συγκεκριμένες, ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον και λειτούργησε εις βάρος του ΟΤΕ».

«Οσον αφορά στην υπόθεση των αγωγών, είχα την ευκαιρία, και παρουσία του κ. Βγενόπουλου, να πω εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας, ούτε εκβιαζόμαστε ούτε μπορεί κανείς να μας φοβίζει ούτε κανείς να μας κάνει να σταματήσουμε να ασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον πολιτικό μας αγώνα με βάση τις απόψεις μας, την ιδεολογική και πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Και εμείς θεωρούμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Κάτι, το οποίο η ΝΔ δεν πράττει και, γι' αυτό το λόγο, είναι υπόλογη προς τον ελληνικό λαό» προσέθεσε ο κ. Παπουτσής.

Να σημειωθεί ότι, λόγω της μακράς και επίπονης ενημέρωσης του κ. Βγενόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η ενημέρωση από τον κ, Βουρλούμη θα γίνει άλλη ημέρα και όχι την Τρίτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1788&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote