Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η «συγγνώμη» της Χίλαρι
Η «συγγνώμη» της Χίλαρι Εκτύπωση E-mail
27.05.08

Τη χειρότερη, ίσως, μέρα της πολιτικής της σταδιοδρομίας πέρασε την περασμένη Παρασκευή η Χίλαρι Κλίντον, καθώς αναφορά της στη δολοφονία του γερουσιαστή και υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Κένεντι

 προκάλεσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων στο κόμμα, τα ΜΜΕ και την οικογένεια Κένεντι, αναγκάζοντάς τη να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

Η ζημιά είχε γίνει όμως και οι πάντες συμφωνούν πως στην ήδη «τελειωμένη» προεκλογική της εκστρατεία έβαλε η ίδια την «ταφόπλακα».

Οι πιο πικρόχολοι αναρωτιούνται πού βρίσκει τη δύναμη να συνεχίζει και σχολιάζουν πως πέραν του ότι το επεισόδιο αυτό «γκρέμισε την όποια στρατηγική που είχε για να κερδίσει τους υπερεκλέκτορες, το ερώτημα είναι κατά πόσο αποξένωσε ακόμη κι εκείνους που θα την βοηθούσαν να βρει μια αξιοπρεπή έξοδο» από την εκστρατεία.

«Ο σύζυγός μου Μπιλ Κλίντον δεν είχε εξασφαλίσει το χρίσμα το 1992 έως ότου κέρδισε τις προκριματικές της Καλιφόρνιας προς τα μέσα Ιουνίου, έτσι δεν είναι; Επίσης, πάντα θυμόμαστε τη δολοφονία του Μπόμπι Κένεντι τον Ιούνιο στην Καλιφόρνια», δήλωσε η Κλίντον στους δημοσιογράφους της εφημερίδας της Νότιας Ντακότα, «Sioux Falls Argues Leader».

Μπορεί στη συνέχεια να δήλωσε ότι ήθελε να πει πως πιθανόν να μην αναδειχθεί νικητής πριν από τον Ιούνιο, αλλά η αναφορά στον Ρόμπερτ Κένεντι και η χρήση της λέξης «δολοφονία» προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, καθώς σ' αυτή τη φορτισμένη κούρσα που σημαδεύτηκε από αντιπαραθέσεις για θέματα φυλετικών, θρησκευτικών ή ταξικών διαφορών κ.λπ., ενδεχόμενη δολοφονία υποψηφίου αποτελεί τον άφατο φόβο των Αμερικανών.

Πολλοί οπαδοί του Ομπάμα έχουν εκφράσει φόβους πως ο μαύρος γερουσιαστής μπορεί να δολοφονηθεί σαν τον Ρόμπερτ Κένεντι ή σαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αντιδράσεις
Ο εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «ατυχείς» τις δηλώσεις Κλίντον, που «δεν έχουν θέση στην προεκλογική εκστρατεία», ενώ ανώνυμες πηγές λένε πως ο Ομπάμα προσπαθεί τώρα να πείσει τον Μπιλ Κλίντον να ενώσει το κόμμα γύρω από την υποψηφιότητά του, πείθοντας τη σύζυγό του να αποχωρήσει μετά κι από αυτή την τελευταία γκάφα.

Η Κλίντον διαβεβαίωσε πως δεν είχε σκοπό να φανεί «προσβλητική» και πως προσεύχεται για την οικογένεια Κένεντι, προσθέτοντας ότι είχε αναστατωθεί από τις ειδήσεις για την υγεία του γερουσιαστή Εντουαρντ Κένεντι -διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο προ ημερών- και ότι ανακάλεσε πολλές φορές στη μνήμη της το όνομα των Κένεντι.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1786&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote