Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δολοφονία δημοσιογράφου στο Πακιστάν
Δολοφονία δημοσιογράφου στο Πακιστάν Εκτύπωση E-mail
25.05.08

Άγνωστοι δολοφόνησαν δημοσιογράφο την ώρα που έπαιρνε συνέντευξη από εκπρόσωπο των Ταλιμπάν σε ημιαυτόνομη περιοχή στην μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

 

 

Ο Μουχάμαντ Ιμπραήμ, 44 ετών, ρεπόρτερ της εφημερίδας Express, η οποία εκδίδεται στη γλώσσα Ούρντου, δολοφονήθηκε την Πέμπτη, ενώ επέστρεφε στη Χαρ μετά τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Μάουλβι Όμαρ, εκπρόσωπο του λεγόμενου Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν.
 
Η Χαρ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μπατζαούρ, όπου δρουν μαχητές που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν. Ο τοπικός αξιωματούχος Μουάζ Χαν καταδίκασε την δολοφονία και σημείωσε ότι ουδείς ανέλαβε την ευθύνη.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαύρου χρώματος σταμάτησαν τον Ιμπραήμ, του πήραν το κινητό τηλέφωνο, την φωτογραφική του μηχανή και το σημειωματάριό του και κατόπιν τον πυροβόλησαν. Έκλεψαν επίσης την μοτοσικλέτα του.
 
Ο επικεφαλής του λεγόμενου Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν στην Μπατζαούρ Μάουλβι Φακίρ Μουχάμαντ, καταδίκασε την δολοφονία σε επικήδεια ομιλία του ενώπιον 5.000 ανθρώπων, υποσχόμενος ότι «αν ανακαλυφθούν οι δράστες θα τους τιμωρήσουμε ανελέητα».
 
Δεκάδες δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στο Ισλαμαμπάντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο.
 
 
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1779&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote