Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δέσμευση για διζωνική ομοσπονδία
Δέσμευση για διζωνική ομοσπονδία Εκτύπωση E-mail
24.05.08

Τη δέσμευση τους για επίτευξη λύσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και την πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαίωσαν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη σημερινή συνάντηση τους.

Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, που διάβασε μετά τη σχεδόν τρίωρη συνάντηση στους δημοσιογράφους ο ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

«Ο συνεταιρισμός θα έχει μία Ομόσπονδη Κυβέρνηση με μία διεθνή προσωπικότητα, καθώς και ένα Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και ένα Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος, ίσου καθεστώτος», προστίθεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Επισημαίνεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν της προηγούμενης συνάντησης των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ, στις 21 Μαρτίου, δεν υπήρχε αναφορά στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και στην πολιτική ισότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στο κοινό ανακοινωθέν της σημερινής συνάντησης αναφέρεται επίσης ότι «οι ηγέτες είχαν σήμερα γνήσιες και παραγωγικές συζητήσεις, και προέβησαν σε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στη βάση της συμφωνίας της 21ης Μαρτίου».

Τέλος, στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «οι ηγέτες αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για να προβούν σε νέα αξιολόγηση».
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1774&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote