Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κόντρα για τη συνάντηση
Κόντρα για τη συνάντηση Εκτύπωση E-mail
24.05.08

«Μυστική διπλωματία με φωτογράφους δεν υπάρχει» απάντησε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, για άσκηση «μυστικής διπλωματίας», λόγω της συνάντησής της με Κοσοβάρο πολιτικό, στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου στη Βουλγαρία.

Πρόσθεσε δε ότι «εγώ είδα όλους τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη, σε ολιγόλεπτες συναντήσεις και βεβαίως δεν έκρυψα καμία».

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «διολισθαίνει από την ομοψυχία στη μικροψυχία» και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επειδή είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θέματα, να τοποθετηθεί αν πραγματικά πιστεύει ότι δεν πρέπει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών να διαλέγεται με το σύνολο των παικτών στα Βαλκάνια».

Η υπουργός επανέλαβε ότι «η πολιτική μας στο θέμα του Κοσόβου είναι γνωστή και παραμένει ακριβώς η ίδια, κατατεθειμένη και στη Βουλή των Ελλήνων και στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

Ολιγόλεπτη και άτυπη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, τη συνάντηση της Ντ. Μπακογιάννη με τον αυτοαποκαλούμενο υπουργό εξωτερικών του Κοσόβου, Σκεντέρ Χουσενί, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία μεταβολή της ελληνικής στάσης στο θέμα του Κοσόβου. Για συνήθη πρακτική έκανε λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος.

««Η υπουργός εξωτερικών πιάστηκε στα πράσα. Το ερώτημα είναι ποια είναι πραγματικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, διότι ακούμε διάφορα, αλλά βλέπουμε μια τακτική μυστικής διπλωματίας, η οποία δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ούτε με αυτά που κατά καιρούς έχει πει η ίδια η κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου

«Θεωρούμε πρόκληση την επιλογή που έκανε η υπουργός Εξωτερικών να συναντηθεί -επίσημα ή ανεπίσημα, για μας δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία- με τον ομόλογό της του νέου προτεκτοράτου του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό ισοδυναμεί με αναγνώριση, σε μια περίοδο που έπρεπε να καταδικαστεί ο κατακερματισμός των κρατών και ιδιαίτερα της Σερβίας, σε μια περίοδο που στα Βαλκάνια οργανώνεται η δημιουργία όλο και περισσότερων προτεκτοράτων. Είναι πρόκληση» σχολίασε για λογαριασμό του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1773&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote