Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ειρήνη υπό όρους ζητά το Ισραήλ
Ειρήνη υπό όρους ζητά το Ισραήλ Εκτύπωση E-mail
23.05.08

Όρους για την ειρήνη έθεσε το Ισραήλ στη Συρία, ζητώντας να  να πάρει αποστάσεις από το Ιράν και να διακόψει τις σχέσεις της με οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των δυο χωρών για επανάληψη έμμεσων συνομιλιών.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι Ισραήλ θέλει να ζήσει ειρηνικά με τους γείτονές του, αλλά και η Συρία είναι απαραίτητο να καταλάβει ότι πρέπει να διακόψει πλήρως την υποστήριξη της τρομοκρατίας, της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και βεβαίως του Ιράν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σχέσεις της Συρίας με το Ιράν "προβληματικές αναφερόμενη στις ισραηλινές κατηγορίες ότι το Ιράν χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς.

"Οι Σύροι χρειάζεται να καταλάβουν ότι πρέπει να πάρουν αποστάσεις από τις προβληματικές τους σχέσεις με το Ιράν", δήλωσε η Λίβνι στα εβραϊκά πριν από τη συνάντησή της με το γάλλο ομόλογό της Μπερνάρ Κουσνέρ.

Η Συρία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν την Τετάρτη την έναρξη έμμεσων συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, για πρώτη φορά εδώ και οχτώ χρόνια.

Προς συμφωνία εκεχειρίας (;)

Εν τω μεταξύ, ανώτερο μέλος των παλαιστινιακών οργανώσεων που εδρεύουν στη Συρία είπε ότι το Ισραήλ αποδέχτηκε επί της αρχής της αιγυπτικές προτάσεις για μια συμφωνία εκεχειρίας.

Οι αιγυπτιακές προτάσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πλευρών ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν και αξιωματούχων του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το Ισραήλ θέλει κάθε συμφωνία εκεχειρίας να περιλαμβάνει την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίντ, του Ισραηλινού δεκανέα που συνελήφθη από ένοπλους Παλαιστίνιους τον Ιούνιο του 2006, ως μέρος μίας ανταλλαγής κρατουμένων με τους Παλαιστίνιους.

Οι παρατάξεις που εδρεύουν στην Δαμασκό έκαναν μία καθαρή προσφορά για μία κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ που περιλαμβάνει την ανάληψη παράλληλων ενεργειών από τις δύο πλευρές, ανέφερε πηγή που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι αποδέχθηκε κατ' αρχήν τις προτάσεις της Αιγύπτου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1771&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote