Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Χλιαρή αποδοκιμασία για τις αγωγές
Χλιαρή αποδοκιμασία για τις αγωγές Εκτύπωση E-mail
21.05.08

Αποστάσεις από την κίνηση του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλου να καταθέσει αγωγή, αυτήν τη φορά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, παίρνει η κυβέρνηση.

Αν και υπήρξε καθυστέρηση 48 ωρών στην αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος χθες επανέλαβε ουσιαστικά τη δήλωση που είχε κάνει όταν ο ίδιος επιχειρηματίας είχε κάνει αγωγή κατά του προέδρου του Συνασπισμού, κ. Αλ. Τσίπρα.

«Θυμίζω ότι τότε είχαμε πει πως δεν συμμεριζόμαστε σε καμία περίπτωση τέτοιες πρακτικές, δηλαδή το να καταθέτει κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό γιατί άσκησε πολιτική κριτική», σημείωσε.


Στο θέμα παρενέβη χθες ο κ. Δημ. Σιούφας, ο οποίος όμως ήταν πιο κατηγορηματικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Ως πρόεδρος της Βουλής επιθυμώ να δηλώσω ότι οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταφέρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων», είπε χαρακτηριστικά.

Υποβάθμιση
Στην κυβέρνηση, πάντως, επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλά το θέμα, καθώς θεωρούν ότι η αγωγή πιθανόν να ενισχύσει πολιτικά τον κ. Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το όλο ζήτημα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει ουσιαστικά από τον επιχειρηματία να του κάνει αγωγή, λέγοντας -τότε- ότι θα υπέβαλε την παραίτηση από τη βουλευτική του ασυλία, εφόσον αυτό γινόταν.

Μια διαφορετική άποψη από αυτήν του κυβερνητικού εκπροσώπου διατύπωσε δημόσια ο υπουργός Μεταφορών, κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε μεν ότι «η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι υπέρ μιας πρακτικής αγωγών και προφανώς επιμένει σε αυτήν τη γραμμή», αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Αυτός ο οποίος φαίνεται όμως να είναι υπέρ αυτής της τακτικής, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα, είναι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή είπε ότι θα ζητήσει προανακριτική επιτροπή, προφανώς για να διερευνήσει ποινικές ευθύνες υπουργών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος επεσήμανε: «Ο κ. Βγενόπουλος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Ελληνας επιχειρηματίας επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική δεν έχει παρά να μιμηθεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλαδή να κατέβει και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, αντί να καταφεύγει σε αγωγές κατά των πολιτικών αρχηγών. Είναι πολύ πιο καθαρό και πολύ πιο έντιμο».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μ. Εβερτ, από την πλευρά του, διαφοροποιήθηκε πλήρως από την επίσημη θέση της κυβέρνησης λέγοντας (ρ/ς Αθήνα 9,84) ότι «έχει (σ.σ.: ο κ. Βγενόπουλος) δικαίωμα να την κάνειτην αγωγή. Το δικαστήριο θα κρίνει εάν δικαίως έγινε η αγωγή ή όχι, αλλά έχει δικαίωμα να κάνει αγωγή εκ των πραγμάτων». «Οποιοσδήποτε πολίτης αισθάνεται ότι τον έθιξε ένας πολιτικός έχει τη δυνατότητα από το Σύνταγμα να ασκήσει ένδικα μέσα», κατέληξε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕGΑ
Διακριτικές αποστάσεις από Σουφλιά για ΟΤΕ

Διακριτικές αποστάσεις εξακολουθεί να λαμβάνει από την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος όμως καθιστά σαφές ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία με την Deutsche Telekom και θα συνταχθεί με την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού απέρριψε τα όσα υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ περί σκανδάλου, απιστίας κ.λπ., σημείωσε:

«Η ουσία του πράγματος είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμφωνία. Υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι είναι δόκιμο ή έχει κανένα νόημα να αρχίσω να συζητώ εγώ, ως μέλος της κυβέρνησης, σε ποια συμφωνώ, που είναι πολλά αυτά που συμφωνώ ή σε ποια έχω επιφυλάξεις». «Ο ΟΤΕ», συμπλήρωσε, «και στο πρόγραμμά μας το λέμε και η θέση μου είναι ότι σαφώς έπρεπε να πάει προς αποκρατικοποίηση.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο. Η θέση μου είναι ότι έπρεπε να πάει με τη μέθοδο της στρατηγικής συμμαχίας. Κατά κάποιο τρόπο είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο με το κατάλληλο management. Οπου εκεί βεβαίως χωράει κάμποση συζήτηση αν είναι το κατάλληλο ή όχι και πόσο κατάλληλο είναι, αλλά είπα ότι δεν θέλω να πω πάνω σε αυτά τα θέματα και για ποιους λόγους».

Ο κ. Σουφλιάς επανέλαβε ότι έχει στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και άφησε να εννοηθεί ότι διαθέτει και σχετικές πληροφορίες. «Υπάρχουν ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», τόνισε, «που επί τέσσερα χρόνια που είμαι υπουργός δεν βρήκαν να πουν ότι έκανα ένα καλό. Και οι επιθέσεις είναι συνεχείς, πολλές φορές παραμερίζοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και την πολιτική μου διαδρομή και τα στοιχεία του χαρακτήρος μου».

ΜΙG
Αγωγή και σε συνδικαλιστή

Την πρακτική των αγωγών εφαρμόζει μετά τους πολιτικούς και εναντίον συνδικαλιστών η ΜΙG.

Χθες, κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ αγωγή εναντίον του οργανωτικού γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Βασίλη Κούφη από τον οποίο απαιτείται αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση της MIG από δηλώσεις του συγκεκριμένου συνδικαλιστή κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Οργανισμό.

«Πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού και ξεκάθαρο συνδικαλιστικό διωγμό. Οι δηλώσεις που έκανα απηχούν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και της κοινωνίας γενικότερα. Αφορούν την πώληση του ΟΤΕ, τη διαδικασία και τους εμπλεκόμενους. Δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε ούτε να κατεβάσουμε το κεφάλι», τόνισε ο κ. Κούφης στο «Εθνος».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ επισημαίνει ότι «οι αγωγές του κ. Βγενόπουλου εναντίον εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και σήμερα εναντίον μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπή έχουν στόχο τη φίμωση εκλεγμένων εκπροσώπων και προσβάλλουν τον θεσμό του κοινοβουλευτισμού και του συνδικαλιστικού κινήματος».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1762&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote