Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!
ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!! Εκτύπωση E-mail
20.05.08

Του Σάκη Σερέτη

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια εκλογική αναμέτρηση στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, δεν προβλέπεται να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, αλλά αντίθετα θα ανοίξει τον κύκλο της κάθαρσης.

 

Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουμε ακόμα μέχρι και σήμερα, ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής και ποιος σφραγιδοφόρος πέντε αστέρων μπήκε από το παράθυρο της παρανομίας με τις ευλογίες.
του γενικού γραμματέα φυσικά.
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο, ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο και να γνωρίζουμε , ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής και ποιος όχι.
Η σημερινοί κρατούντες τα ηνία της Ομοσπονδίας βαρύνονται στο σύνολό τους, είτε θετικά, είτε με την ανοχή τους, με μια σειρά από οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες, που αποτυπώνουν ολοκάθαρα την φθίνουσα πορεία του οργανισμού, στα δυο χρόνια της «υπομονής».
Ατασθαλίες, κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη των οικονομικών πόρων της Ομοσπονδίας ,είναι ο απολογισμός των πράξεων που προκύπτει από την έρευνα της εξελεγκτικής επιτροπής ,για τις οποίες αφού πρώτα ενημερωθεί αρμοδίως
το σώμα των ψηφοφόρων, θα πρέπει στην συνέχεια να αποφασίσει για την δημιουργία μιας ειδικής εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τα αίτια και θα αποδώσει ευθύνες σε κάθε ένα από τους παρεκτραπέντες .
Απομένουν περίπου δυο εβδομάδες πριν από το προεκλογικό διήμερο συνέδριο και οι επαφές των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν, ενώ στο παρασκήνιο οι μηχανισμοί, οι επαγγελματίες κομματάρχες, καθώς και τα φαντάσματα ανώμαλων εποχών, εμφανίζονται με τον μανδύα του ενωτικού και επιζητούν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Οι κάθε είδους κομματικοί υπάλληλοι αλλά και οι αμετανόητοι σφραγιδοφόροι που έχουν μετατρέψει την ψηφοθηρία σε καθημερινό νταραβέρι, έχουν μάθει στις εύκολες υποσχέσεις και στην κοροϊδία και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους
στο δικό τους μαντρί.
Όμως όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι, Επίτιμος και κάποιοι πρώην εκλεγμένοι, αλλά και η φουρνιά των 21 αυτοδιόριστων, βράζουν στο ίδιο καζάνι του εγωκεντρισμού και ουσιαστικά, δεν έχουν και δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα .
Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία τους και τα κατορθώματα τους, είναι αδιάψευστος μάρτυρας και το μόνο που έχουν καταφέρει με επιτυχία, είναι ο διχασμός και η απαξίωση που διώχνει κόσμο αντί να φέρνει.
Επιδίωξη τους είναι να κερδίσουν τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους, τους οποίους τροφοδοτούν με ψεύτικες ειδήσεις και προσπαθούν να τους εντάξουν στο δικό τους στρατόπεδο, το οποίο όμως είναι υπεύθυνο για το ξεχαρβάλωμα της Ομοσπονδίας, με ή χωρίς κομματικές σημαίες.
Σ’ αυτό το πένθιμο σκηνικό όμως, υπάρχει και κάτι πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, που με την ανάληψη της προεδρίας του οργανισμού, υπόσχεται να καθιερώσει διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες και δεν είναι άλλος από τον κ.Ηλία Τσεκερίδη.
Αφανής και ακούραστος εργάτης της Ομογένειας για πολλά χρόνια, κατεβαίνει επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου, στο οποίο δεν έχουν θέση άτομα εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα και ατασθαλίες και φυσικά δεν σκέφτεται να συνεργαστεί με κανένα, από τους αμφισβητούμενους υποψήφιους μνηστήρες της Ομοσπονδίας.
Κατά συνέπεια οποιαδήποτε φημολογία τον θέλει να συνεργάζεται με τον κ.Ντίνο Ράλλη ή τους άλλους εκπροσώπους των αυτοδιόριστων, ανήκει στην σφαίρα του πονηρού και μοναδικό στόχο έχει την παραπλάνηση των ανυποψίαστων ψηφοφόρων.
Η υποψηφιότητα του κ.Ηλία Τσεκερίδη προτάσσει την ηθική φρεσκάδα της διαφάνειας και της κάθαρσης, σαν αντίβαρο στην αχαλίνωτη βουλιμία των αυτοδιόριστων, που μας φλόμωσαν στο ψέμα και κράτησαν με το ζόρι σε διετή ομηρία την Ομοσπονδία .
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1760&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote