Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι Αμερικανοί στήνουν νέο Γκουαντάναμο !
Οι Αμερικανοί στήνουν νέο Γκουαντάναμο ! Εκτύπωση E-mail
20.05.08

Την ανέγερση μεγάλης φυλακής σχεδιάζει το Πεντάγωνο στην κυριότερη βάση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Μαρκ Ράιτ, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται η ανέγερση φυλακής στη στρατιωτική βάση Μπαγκράμ, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη έκταση των εγκαταστάσεων θα δίνει στους κρατουμένους και στους φύλακες τη δυνατότητα να προσεύχονται και να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η τωρινή φυλακή στο Μπαγκράμ, στην οποία κρατούνται 630 άτομα, αποτελείται από πρόχειρα καταλύματα κυκλωμένα με συρματοπλέγματα. Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι οι νέες φυλακές υπό αφγανική διοίκηση δεν μπορούν να απορροφήσουν όλους τους κρατούμενους των δυνάμεων των ΗΠΑ από τις κλιμακούμενες μάχες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το σχέδιο αποτελεί έμμεση παραδοχή της προοπτικής ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να κρατά φυλακισμένους μαχητές του εχθρού στο Αφγανιστάν για πολλά χρόνια ακόμη.
enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1758&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote