Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αρον άρον η ψηφοφορία
Αρον άρον η ψηφοφορία Εκτύπωση E-mail
20.05.08

Μέσα στον Μάιο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να εισαγάγει προς ψήφιση στη Βουλή το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, προκειμένου να μη δώσει χρόνο ούτε στην αντιπολίτευση αλλά -κυρίως- σε κυβερνητικούς βουλευτές να εκφράζουν δημοσίως τις επιφυλάξεις τους ως προς την ουσία της συμφωνίας με την Deutsche Telekom.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής συζήτησε ήδη το θέμα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και υπήρξε η απόφαση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε και η φθορά της κυβέρνησης από αυτό το θέμα να περιοριστεί, έστω και σε επίπεδο χρόνου.

Αυτό που μένει είναι πλέον το προεδρείο της Βουλής να βρει τις κατάλληλες ημέρες, έτσι ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και να ακολουθήσει η ψήφιση-επικύρωση από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Διαβεβαιώσεις
Στελέχη της Ρηγίλλης έχουν διαβεβαιώσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία και ότι οι διαφοροποιήσεις βουλευτών θα παραμείνουν σε ρητορικό επίπεδο.

Οι κ. Λ. Ζαγορίτης και Γ. Τραγάκης θα συνεχίσουν και την εβδομάδα αυτή επαφές με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις τους και να επιλύσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, πάντως, έπειτα από την επιβολή κομματικής πειθαρχίας και την απόπειρα πολιτικής πόλωσης, την οποία έκανε με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του κ. Παπανδρέου την Παρασκευή, προχώρησε το Σάββατο σε ένα ακόμη βήμα, προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα: Ενέταξε ουσιαστικά και την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, που ,όπως συχνά-πυκνά τονίζει, προωθεί η κυβέρνησή του.

Στην ομιλία του, προς τους γενικούς γραμματείς περιφερειών και υπουργείων, απέφυγε μεν να αναφερθεί ειδικά στη συμφωνία του ΟΤΕ με τους Γερμανούς, αλλά τη «φωτογράφισε», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις που επί χρόνια όλοι συνομολογούσαν ότι είναι αναγκαίες αλλά κανείς δεν τολμούσε να προχωρήσει, μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται όφελος για την οικονομία, την κοινωνία, κάθε πολίτη.

Μεταρρυθμίσεις που, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν είναι πάντα αρεστές καθώς θίγουν συμφέροντα, κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Μεταρρυθμίσεις που βρίσκουν απέναντί τους δυνάμεις που καταφεύγουν στον λαϊκισμό και την ισοπέδωση, ακριβώς γιατί δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το σήμερα και το αύριο».

Μισό... «ναι»
Στο ενδοκυβερνητικό πεδίο, ο κ. Γ. Σουφλιάς χαμήλωσε σχετικά τους τόνους με το... μισό «ναι» που είπε για τη συμφωνία.

«Οι θέσεις μου» -είπε χαρακτηριστικά (εφημ. «Ελ. Τύπος»)- «είναι γνωστές και πιστεύω ότι με τις τοποθετήσεις μου στην Κυβερνητική Επιτροπή κατά κάποιον τρόπο βοήθησα στη διαπραγμάτευση που έγινε. Το δεδομένο σήμερα είναι ότι η συμφωνία υπάρχει και αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί». «Συνεπώς, ως μέλος της κυβέρνησης έχω υποχρέωση να τη στηρίξω», κατέληξε.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1757&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote