Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μοιρασμένη η επικράτηση
Μοιρασμένη η επικράτηση Εκτύπωση E-mail
20.05.08

Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον θα είναι κατά τα φαινόμενα η νικήτρια των εκλογών που γίνονται σήμερα Τρίτη στο Κεντάκι

ενώ ο αντίπαλός της γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι θα κερδίσει με άνεση στις προκριματικές του Όρεγκον, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Στο Κεντάκι η κ. Κλίντον διαθέτει ένα προβάδισμα 26 μονάδων έναντι του κ. Ομπάμα (51% έναντι 25%) σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Σάφοκ. Στο Όρεγκον ο κ. Ομπάμα έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων (45% έναντι 41%).

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε στις 17 και 18 Μαΐου σε δείγμα 600 ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Το περιθώριο λάθους της είναι συν-πλην 4%.

Το Κεντάκι και το Όρεγκον είναι από τις τελευταίες προκριματικές όπου η μεν πρώτη πολιτεία δίνει 51 εκλέκτορες και η δεύτερη 52 και ακολουθούν οι τρεις τελευταίες προκριματικές στις πολιτείες που είναι στο Πόρτο Ρίκο την πρώτη Ιουνίου, στη Μοντάνα και στην Ντακότα στις 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα Real Clear Politics (RCP) ο κ. Ομπάμα συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 1.899 αντιπροσώπους έναντι 1.718 της κ. Κλίντον.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1756&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote