Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καραμανλής: Γειτονιά ασφάλειας η ΝΑ Ευρώπη
Καραμανλής: Γειτονιά ασφάλειας η ΝΑ Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
19.05.08

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μήνυμά του, σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει «σταθερά και ανυπόκριτα την ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών της περιοχής, με την αυτονόητη βέβαια προϋπόθεση της πλήρους συμμόρφωσης στις αξίες και τα προαπαιτούμενα των θεσμών αυτών».

Με εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την Κρήτη, άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή οι επετειακές εκδηλώσεις για την 67η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Στο ιστορικό αυτό γεγονός, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει σήμερα η χώρα μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αναφέρεται στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Η μάχη της Κρήτης, μια από τις ενδοξότερες και ηρωικότερες σελίδες στην εποποιία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης. Είναι ένα ηχηρό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει ένας λαός που αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, ακόμη και όταν έχει να αντιμετωπίσει την υπεροπλία ενός κατακτητή.

Η Ελλάδα τιμά σήμερα στην πράξη τον αγώνα και τη θυσία των προγόνων μας και των Συμμάχων για μια πατρίδα ισχυρή και ευημερούσα σε έναν ελεύθερο, ειρηνικό, δημοκρατικό κόσμο. Στο εσωτερικό, προχωράμε με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου που απαντούν στις προκλήσεις του παρόντος και προετοιμάζουν ένα καλύτερο αύριο.

Στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, οι Έλληνες ενωμένοι όσο ποτέ, εργαζόμαστε υπεύθυνα ώστε η πολύπαθη Νοτιοανατολική Ευρώπη να γίνει επιτέλους μια γειτονιά ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στα κράτη και τους λαούς της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε σταθερά και ανυπόκριτα την ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών της περιοχής, με την αυτονόητη βέβαια προϋπόθεση της πλήρους συμμόρφωσης στις αξίες και τα προαπαιτούμενα των θεσμών αυτών.

Με την πεποίθηση ότι η καλύτερη απόδοση τιμής στους Αγωνιστές της Ελευθερίας είναι η έμπρακτη υπηρέτηση των αξιών και των ιδανικών που διαχρονικά εμπνέουν τους Έλληνες, προχωράμε μπροστά. Ανταποκρινόμαστε με ευθύνη και αποφασιστικότητα στην πρόκληση της δικής μας γενιάς».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1750&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote