Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δύο πολιτικούς «καίει» η Siemens
Δύο πολιτικούς «καίει» η Siemens Εκτύπωση E-mail
18.05.08

Δύο κορυφαία πολιτικά στελέχη, ένας από κάθε μεγάλο κόμμα, θα τεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens! Τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ίδιος ο γερμανικός όμιλος αποδεικνύουν την εμπλοκή στο σκάνδαλο ενός του ΠΑΣΟΚ και ενός της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», κοινός παρονομαστής των δύο ανδρών είναι η ανάμιξή τους στη διαβόητη σύμβαση για το σύστημα C4I και από διαφορετικές θέσεις ευθύνης. Η Siemens, στη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγε για την -πραγματική, ή υποτιθέμενη…- αυτοκάθαρσή της, φέρεται να έχει εντοπίσει διαδρομές «μαύρου χρήματος» που οδηγούν προς τα δύο στελέχη, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση της σύμβασης με τη SAIC για το εν λόγω σύστημα.
Η γερμανική εταιρεία ήλεγξε όλες τις εκροές χρήματος από τα ταμεία της και άσκησε ισχυρές πιέσεις στα στελέχη που διαχειρίζονταν τις πληρωμές για την επιστροφή όσων χρημάτων είχαν μείνει σε λογαριασμούς τους, αλλά και για την αποκάλυψη όλων των προσώπων στα οποία είχαν διοχετευθεί τα χρήματα που… έλειπαν.
Ήδη, για παράδειγμα, τον δρόμο της επιστροφής χρημάτων έχει ακολουθήσει ο Πρόδρομος Μαυρίδης, ενώ 8,5 εκατ. ευρώ επέστρεψε στη μητρική εταιρεία και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Η Siemens, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποφασισμένη να μην «κάνει πίσω» στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς απειλείται με τεράστια πρόστιμα από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εάν κριθεί ότι η διαδικασία «αυτοκάθαρσης» ήταν προσχηματική.
Για τον λόγο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι τα στοιχεία για τα δύο πολιτικά στελέχη στην Ελλάδα, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», είναι θέμα χρόνου να φθάσουν στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Παν. Αθανασίου, που διενεργεί την έρευνα για τη Siemens.
Πάντως, τα στοιχεία δεν εμπλέκουν στην υπόθεση τα δύο μεγάλα κόμματα και τις ηγεσίες τους. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς θα αντιδράσουν τα δύο πολιτικά στελέχη αν έλθει η ώρα να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη: θα είναι αυτό το τέλος της έρευνας για το σκάνδαλο Siemens ή ίσως η αρχή νέων αποκαλύψεων;

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1749&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote