Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Φέρτε και γερμανό υπουργό"!
"Φέρτε και γερμανό υπουργό"! Εκτύπωση E-mail
17.05.08

Αντε-κλήσεις σε υψηλότατους τόνους στη Βουλή για τον ΟΤΕ. "Φέρτε και γερμανό υπουργό" είπε ο Α.Αλαβάνος. "Μας αντιμετωπίζετε ως ιθαγενείς κύριε Καραμανλή" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου."Κάναμε οτι είχαμε πεί" είπε απλά ο Κ.Καραμανλής.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η στρατηγική συμμαχία με τον γερμανικό κολοσσό έχει στόχο μεταξύ άλλων την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΟΤΕ, την εδραίωση της θέσης του στη Ν.Α. Ευρώπη, τη θεμελίωση της εξωστρέφειάς του και την προώθηση της ευρυζωνικότητας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία του στρατηγικού συμμάχου, ενώ ισχυροποιείται σημαντικά σε θέματα εξεύρεσης κεφαλαίων για την ανάπτυξή του.

Με την εν λόγω συμφωνία, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, εξασφαλίστηκε ισορροπημένο διοικητικό σχήμα και ισορροπημένη μετοχική σύνθεση.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η συμφωνία ισχύει στο διηνεκές και πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ και ότι τον τελευταίο λόγο στην τιμολογιακή πολιτική θα έχει Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ .

«Με τη συμφωνία διασφαλίζονται τα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων, γι΄ αυτό λοιπόν ας μην δημαγωγεί η αξιωματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Σκληρή κριτική από τον Γ. Παπανδρέου

Κριτική σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, για την πώληση του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία.

«Μας αντιμετωπίζετε ως ιθαγενείς κύριε Καραμανλή με αποικιακού χαρακτήρα συμφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. «Για το λόγο αυτό θα βρείτε μπροστά σας το θεσμικό μας έλεγχο και το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να δώσουμε παράσημα στους "εθνικούς ευεργέτες" της κυβέρνησης Καραμανλή που ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα του ΟΤΕ το οποίο είχε αρχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη , δήλωσε με ειρωνικό τόνο ο Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

«Αντί ενός πινακίου φακής πωλήσαμε μια μεγάλη δύναμη. Πήραμε λιγότερα από τα κέρδη τριών μηνών του ΟΤΕ», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εθιξε το φιλότιμο μου την αξιοπρέπεια μου, η ρήτρα του να γνωρίζει το νέο αφεντικό τη γλώσσα μας. Μας μεταχειρίζεστε ως ιθαγενείς. Αυθαιρεσία και παρεμβάσεις παντού. Στη δικαιοσύνη, στο ασφαλιστικό στη λογοκρισία της ΕΡΤ με τον κ. Κούλογλου. Παίκτες γίνονται οι Γερμανοί, εμείς γινόμαστε θυγατρική».

«Για ποιο λόγο πουλήσατε μια αξιόπιστη, κερδοφόρα επιχείρηση, δημοσίου συμφέροντος;» διερωτήθηκε ο κ.Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τα περί μεταρρυθμισεων και στρατηγικών συμμαχιών «υπεκφυγές και μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού».
«Είναι αλάτι στις πληγές που έχετε ανοίξει στον ελληνικό λαό», τονισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας: «Πληγώνετε και μικραίνετε την Ελλάδα. Δημιουργείτε την αίσθηση στον μέσο Ελληνα ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέτουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της ευημερίας.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει στο αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens

"Χώρα-ψωροκώσταινα"

«Αφού πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι ψωροκώσταινα και δεν είναι ικανή να διαχειρίζεται το μάνατζμεντ του τηλεπικοινωνιακού της οργανισμού, γιατί δεν βάζετε έναν Γερμανό υπουργό και για τα λιμάνια έναν υπουργό από το Ντουμπάι», ρώτησε χαρακτηριστικά τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για ξεπούλημα του ΟΤΕ  και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας είπε: «Και εσείς τι κάνετε κύριε Αλογοσκούφη; Πουλάτε. Δικά σας είναι; Από τον πατέρα σας τα πήρατε. Ο ΟΤΕ είναι του ελληνικού λαού».

«Ξεπουλάτε τον ΟΤΕ και κάνετε και κήρυγμα εμφυλίου πολέμου για το θέμα», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δημαγωγείτε σκόπιμα"

Παίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για δημαγωγία και χρήση αγοραίων εκφράσεων, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων.Μάλιστα σημείωσε ότι αυτό ίσως γίνεται σκόπιμα για να πληγεί η χώρα

Υπενθύμισε τις κινήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ, αλλά και σε σειρά άλλων δημόσιων επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι με την έλλειψη θέσεων και τις απειλές, δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον στους επενδυτές.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παραπληροφορεί όταν δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την επανακρατικοποίηση.

«Σας ενοχλεί ότι αποτύχατε εκεί που εμείς πετύχαμε. Το ξέρετε και το σιγοψιθυρίζετε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κόντρα Αλογοσκούφη-Αλαβάνου

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν ακόμα υψηλότερα με αφορμή την αναφορά του Αλέκου Αλαβάνου προς τον υπουργό Οικονομίας ότι δεν μπορεί να διοικήσει «ούτε συνοικιακό σούπερ μάρκετ».

Ο υπουργός Οικονομίας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα», αλλά εργάστηκε στο εξωτερικό προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. «Εσείς να μας πείτε πού εργαστήκατε» είπε απευθυνόμενος στον κ. Αλαβάνο.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1741&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote