Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
16.05.08

 

Του Σάκη Σερέτη
Με σημαία την διαφάνεια και ισχυρό όπλο, την εμπειρία που απορρέει από την γνώση αλλά και από την πολύχρονη παρουσία του στα κοινά, ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης αποφάσισε μετά από την προτροπή πολλών ομογενειακών φορέων, να διεκδικήσει την προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης στις επερχόμενες εκλογές, που υπό κανονικές συνθήκες και εκτός απροόπτου, αναμένεται να διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

 

Έχοντας την υποστήριξη αρκετών συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας και με Αντιπρόεδρο τον καταξιωμένο επιστήμονα δρ.Σωτήριο Βαχαβιόλο, επιδιώκει να επαναφέρει την Ομοσπονδία στην θέση που της αρμόζει, εφαρμόζοντας διαδικασίες που διασφαλίζουν την ευρύτερη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.
Ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης διατέλεσε για περισσότερα από 10 χρόνια πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Κονέκτικατ «ο Πόντος» και πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά επί τέσσερα χρόνια.
Αγωνιστής και ακούραστος εργάτης του Ελληνισμού, έχει υπηρετήσει την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης από διάφορες θέσεις, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι συμπαραγωγός και συμπαρουσιαστής στο ραδιόφωνο του HELLAS FM,παρουσιάζοντας την εβδομαδιαία εκπομπή των Ποντίων.
Μετά την γενική συνέλευση της 7ης Μαΐου, όπου πλειοψηφικά αποφασίσθηκε η απάλειψη των ποινών για τους κ.κ. Α. Τομόπουλο και Γ. Γεωργόπουλο και με την αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής να κρέμεται σαν Δαμόκλεια σπάθη επάνω από το συνονθύλευμα των αυτοδιόριστων, η ευκαιρία να διαταραχθεί η «νιρβάνα»του αμαρτωλού κατεστημένου στον χώρο της Ομοσπονδίας είναι μοναδική.
Η επέμβαση του κ.Ηλία Τσεκερίδη αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει το δικαίωμα της επιλογής στην πλατιά βάση των ψηφοφόρων-μελών του κατακερματισμένου οργανισμού, καθόσον μέχρι σήμερα ελλείψει επιλογής και με δεδομένη την μη ύπαρξη αντιπολίτευσης , τελούσαν υπό διαμαρτυρία και απείχαν συνειδητά από κάθε εκδήλωση της «κραταιάς».
Η χλιαρή και αποστασιοποιημένη στα υπαρκτά προβλήματα στάση του δελφίνου κ.Ντίνου Ράλλη, καθώς και ο περίεργα άτολμος ρόλος, κάποιων άλλων «μελών» του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, εμπόδισαν έστω και προσωρινά την προσπάθεια αμφισβήτησης του δεσποτικού διευθυντηρίου, που απαρτίζονταν από τους σκληροπυρηνικούς κ.κ.Διαμαντίδη,Δημητρίου,Καλαμαρά.
Έτσι οι παραβιάσεις του καταστατικού και οι οικονομικές ατασθαλίες, έγιναν τρόπος ζωής για τους υπερφίαλους «αξιωματούχους» του οργανισμού, οι οποίοι με την ανοχή και συναίνεση των υπολοίπων «μελών» του διοικητικού συμβουλίου, οδήγησαν την Ομοσπονδία στον μαρασμό και την απαξίωση, κυοφορώντας αβασάνιστα τον διχασμό της Ομογένειας.
Το γκρίζο φόντο των αυθαιρεσιών, συμπληρώνουν οι καταστροφές των επίσημων μπλόκ αποδείξεων είσπραξης χρημάτων χωρίς αιτιολογικό και η αντικατάσταση τους από καινούργια της αρεσκείας τους, αποπνέει την δυσοσμία του σκανδάλου.
Προφανώς οι αυτοδιόριστοι επαγγελματίες της λογιστικής, εφαρμόζοντας αυτή την επαναστατική μέθοδο της αντικατάστασης, φρόντισαν να ρυθμίσουν τα του οίκου τους, εμφανιζόμενοι σαν εκσυγχρονιστές υπεράνω πάσης υποψίας.
Τον τελικό λόγο έχει η πλειοψηφία, η οποία θα πρέπει αφού ενημερωθεί αρμοδίως από την εξελεγκτική επιτροπή, να αποφασίσει για την πορεία της Ομοσπονδίας και τον καταμερισμό ευθυνών στους υπευθύνους.
Όσον αφορά την μελλοντική πορεία του οργανισμού, είναι πλέον σίγουρο ότι η πλειοψηφία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα να έχουν κατεύθυνση προς τα εμπρός, καταδικάζοντας τα δεσποτικά φαινόμενα αδιαφάνειας που εκφράζουν την κλίκα των κ.κ.Διαμαντίδη,Δημητρίου,Καλαμαρά ,καθώς και των άλλων συνοδοιπόρων τους.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1739&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote