Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμφωνία για τον ΟΤΕ
Συμφωνία για τον ΟΤΕ Εκτύπωση E-mail
15.05.08

Την τελική της έγκριση στην συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutche Telekom έδωσε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησης για το περιεχόμενο της συμφωνίας εξέφρασαν ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής χατζηδάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα τεθεί σε ισχύ, μετά από την επικύρωσή της από το κοινοβούλιο. Το ελληνικό δημόσιο, με την συμφωνία διατηρεί ισχυρά δικαιώματα βέτο για θέματα στρατηγικής σημασίας και ζητήματα εθνικής άμυνας και δημόσιας τάξης. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική τόνισε ότι αυτή θα καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς και θα ελέγχεται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, θα εξαντλήσει κάθε κοινωνικό και θεσμικό μέσο για να αποτραπεί η διαδικασία εξαγοράς του Οργανισμού από την γερμανική εταιρία.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: "Με τον χειρισμό της στον ΟΤΕ, η κυβέρνηση ακολουθεί την πάγια πολιτική της επιζήμιας εκχώρησης δημόσιας περιουσίας και απώλειας δημοσίου ελέγχου σε σειρά δημόσιων επιχειρήσεων. Κανένα όφελος δεν προκύπτει για τον Έλληνα καταναλωτή και την ελληνική οικονομία από την απώλεια του δημοσίου ελέγχου των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της Ελλάδας και την εκχώρηση του ελέγχου και της διοίκησης σε μια ξένη, υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήριο τι συμφέρει τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία. Ο ΟΤΕ τελικά θα ελέγχεται μέσω της Deutsche Telekom από το γερμανικό κράτος. Καμία προηγμένη χώρα της ΕΕ δεν έχει εκποιήσει το βασικό της τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό σε ανταγωνιστή άλλης χώρας (οι μόνες χώρες που έκαναν κάτι παρόμοιο στην ΕΕ είναι η Κροατία, η Τσεχία και η Ουγγαρία). Ακόμα και σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς που είναι αποκρατικοποιημένοι, καμία από τις εταιρείες δεν ελέγχεται από ανταγωνιστή άλλης χώρας".


Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, τονίζει ότι: "Το κεφάλαιο ΟΤΕ, που ξεκίνησε η ΝΔ και προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, έκλεισε τώρα από τη ΝΔ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση και τις συνέπειες σε βάρος του λαού. Ο αγώνας συνεχίζεται για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών".

"Τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα επαρχεία της Γερμανίας. Το ένα κόμμα έδωσε το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς και το άλλο έδωσε τις επικοινωνίες. Ο ελληνικός λαός πρέπει να τα δει αυτά, να τα αξιολογήσει και να αποφασίσει δεόντως την ημέρα που πρέπει.", ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το θέμα του ΟΤΕ θα απασχολήσει την Πέμπτη τη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος, στην ώρα του Πρωθυπουργού.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1734&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote