Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραμένει ζωντανή
Παραμένει ζωντανή Εκτύπωση E-mail
15.05.08

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους της ότι η κούρσα για το χρίσμα δεν έχει τελειώσει, μετά την άνετη νίκη της στις προκριματικές εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια και δεσμεύθηκε να επαναλάβει τις υψηλές επιδόσεις στις προκριματικές του Κεντάκι και του Ορεγκον.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε το 67% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός της Μπάρακ Ομπάμα το 26%.

Ο Ομπάμα είχε αποδεχθεί τη νίκη του από την Τρίτη, βάσει των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων.

Το αποτέλεσμα των προκριματικών της Δυτικής Βιρτζίνια ήταν αναμενόμενο και δεν μεταβάλλει τα μέχρι σήμερα υπέρ του γερουσιαστή του Ιλινόι δεδομένα του συσχετισμού των δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα exit Polls, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την ψήφο των λευκών ψηφοφόρων (68%, έναντι 28% για τον Ομπάμα). Τα λαϊκά στρώματα, με εισόδημα κάτω των 50.000 δολαρίων υποστήριξαν επίσης μαζικά την Κλίντον (72%, έναντι 24% για τον Ομπάμα).

Ο Τέρι ΜακΟλιφ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, χαρακτήρισε «τεράστια» τη νίκη της στη Δυτική Βιρτζίνια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μπάρακ Ομπάμα σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επισημαίνει ότι «ο Μπάρακ Ομπάμα είναι επικεφαλής ως προς τους εκλέκτορες, ως προς τον αριθμό των πολιτειών όπου έχει νικήσει και ως προς τους υπερεκλέκτορες» και ότι αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ολοκλήρωση των προκριματικών ψηφοφοριών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics , ο Ομπάμα διαθέτει 1.882 εκλέκτορες, έναντι 1.714 της Κλίντον. Οι ψήφοι 2.025 εκλεκτόρων εξασφαλίζουν σε έναν υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η αποτυχία του Μπάρακ Ομπάμα στη Δυτική Βιρτζίνια αποτελεί ακόμη ένα πισωγύρισμα στην προσπάθειά του να διευρύνει τα ερείσματά του στους λευκούς ψηφοφόρους που ανήκουν στην εργατική τάξη. Η Χίλαρι Κλίντον θεωρεί ότι είναι η μόνη που έχει την ικανότητα να συσπειρώσει αυτήν την εκλογική βάση που θεωρείται κρίσιμη για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Δυτική Βιρτζίνια των ανθρακωρυχείων υπήρξε για μεγάλο διάστημα προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος πριν μετακινηθεί προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις εκλογές του 2000 και του 2004.

Μένουν πέντε ψηφοφορίες στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών. Στο Κεντάκι και το Ορεγκον, στις 20 Μαΐου, στο Πόρτο Ρίκο την 1η Ιουνίου, στη Μοντάνα και τη Νότια Ντακότα στις 3 Ιουνίου.

Το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο θα δώσει το χρίσμα σε έναν από τους δύο υποψηφίους, θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου στο Ντένβερ του Κολοράντο.

e-tipos


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1732&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote