Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέο κρούσμα ντόπινγκ
Νέο κρούσμα ντόπινγκ Εκτύπωση E-mail
14.05.08

Νέο πλήγμα για τον ελληνικό πρωταθλητισμό αποτελεί η ανίχνευση απαγορευμένης ουσίας σε κορυφαίο κολυμβητή, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο του Εθνικού συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία το επιβεβαίωσε χωρίς να ανακοινώσει το όνομα του αθλητή έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και του δεύτερου δείγματος. Επισημαίνει πάντως ότι πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν που δεν μπορεί να αμαυρώσει τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα των πρωταθλητών.

Θετικός στον επανέλεγχο

 

Τάραξε τα νερά στις πισίνες η είδηση για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή, με πρόσφατες μάλιστα διεθνείς διακρίσεις. Ο έλεγχος είχε γίνει στις 6 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια προπόνησής του και όχι σε αγώνες .

Ο αθλητής τηρεί σιγή ιχθύος ενώ ο προπονητής του δηλώνει: "Δεν έχω ενημερωθεί επίσημα και δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Μέχρι να υπάρξει κάποια ενημέρωση, εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου".

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά:
-Στις 6 Μαρτίου ο κολυμβητής υποβάλλεται σε έλεγχο
-Την 1η Απριλίου ανακοινώνεται ότι το δείγμα είναι αρνητικό
-Μόλις τρεις μέρες αργότερα(Στις 4 Απριλίου) ξεσπάει το σκάνδαλο του ντόπινγκ στην Άρση Βαρών.
-Στις 18 Απριλίου ο εισαγγελέας ζητάει επανέλεγχο των δειγμάτων της Άρσης Βαρών. Στο λογισμικό των εργαστηρίων μπαίνει η ουσία μεθυλτριενολονη.
-Αμέσως γίνεται επανέλεγχος στα δείγματα αθλητών και από άλλες Ομοσπονδίες
-Σήμερα ανακοινώνεται ότι το δείγμα του κολυμβητή βγαίνει θετικό.

Η αλληλουχία αυτή γεννά νέα σειρά ερωτημάτων

-Γιατί έγινε επανέλεγχος του δείγματος εφόσον ήταν αρνητικό;
-Γιατί ο αθλητής βρέθηκε θετικός αφότου μπήκε στο λογισμικό των εργαστηρίων αντιντόπινγκ η ουσία μεθυλτριενολόνη;
-Μήπως είχε προμηθευτεί τα ίδια σκευάσματα με αυτά των αθλητών της Άρσης Βαρών;
-Ποιος προμήθευσε τον κολυμβητή με τις παράνομες ουσίες;

Το ερώτημα αυτό μάλιστα έθεσε το πρωί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός στον προμηθευτή από τη Λάρισα που είχε φέρει τις επίμαχες απαγορευμένες, όπως αποδείχθηκε, ουσίες από την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προμηθευτής είπε ότι: "Ως επιχειρηματίας είχε συνεργαστεί με πολλούς αθλητές, όχι Ομοσπονδίες, όχι όμως με τον συγκεκριμένο κολυμβητή."

Σε ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει:"Η ΚΟΕ, σύμφωνα με τα ισχύοντα, υποχρεούται να μην ανακοινώσει το όνομα του αθλητή έως ότου περαιωθεί η διαδικασία ελέγχου και του Β σχετικού δείγματος."

Εν τω μεταξύ την παραίτηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, με αφορμή το σκάνδαλο του Ντόπινγκ ζήτησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. 

Παράλληλα ο κ. Ιωαννίδης με επιστολή του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητάει να ενημερωθεί εάν η χώρα μας μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου με άλλη ομάδα στο άθλημα της Άρσης Βαρών.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1731&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote