Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διάβημα για την ιστοσελίδα
Διάβημα για την ιστοσελίδα Εκτύπωση E-mail
13.05.08

«Παντελώς αβάσιμους» χαρακτήρισε πολλούς από τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, «ιδιαίτερα με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε προχωρήσει σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του πρέσβη μας στην Άγκυρα και του ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Αγαθοκλή, προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, καταλήγοντας: «Ελπίζουμε σε διόρθωση αυτών των αβάσιμων ισχυρισμών»,πρόσθεσε και τόνισε ότι «το διαδίκτυο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά όχι μεταφοράς αβάσιμων ισχυρισμών».

Στην ανακοίνωση της υπ. Εξωτερικών παρέπεμψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσσόπουλος, προσθέτοντας πως η χώρα μας δείχνει - και θα συνεχίσει - καλή διάθεση, πιστεύοντας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας περνούν και μέσα από την ΕΕ.

«Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θα βοηθήσει να επιλυθούν μία σειρά ζητήματα, ακόμα και υπερβολές λεκτικές ή άλλου τύπου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εμείς ευελπιστούμε σ' αυτή την κατεύθυνση και τη στηρίζουμε», επεσήμανε.

Σε ερώτηση αν όσα αναφέρονται για τη μειονότητα στη Θράκη συνδέονται με τις συμφωνίες για τους αγωγούς που θα περνούν από την περιοχή, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει θρησκευτική μειονότητα την οποία έχει αναγνωρίσει η χώρα μας κι ότι υπάρχει και πολιτική που δεν εξαντλείται μόνο στους αγωγούς, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να είναι παρούσα εκεί που πρέπει.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μετά την επίσκεψη Καραμανλή στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

«Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται ως προς την αποτελεσματικότητά τους συνολικά και σε βάθος χρόνου και όχι στατικά», τόνισε.

«Η νέα ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περιέχει ψέματα, είναι προβοκατόρικη και προκλητική» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Υπάρχουν, όμως, μια σειρά ερωτήματα που απευθύνονται προς το αρμόδιο υπουργείο: Πότε άλλαξε αυτή η ιστοσελίδα (και) πότε ακριβώς αντελήφθη το υπουργείο ότι άλλαξε; Διότι εξωτερική πολιτική δεν είναι απλώς η επικοινωνία και η κατανάλωση των κλισέ, αλλά η παρακολούθηση των τεκταινομένων στη γειτονική μας χώρα, με νηφαλιότητα, ευθύνη και άμεση αντίδραση» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1727&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote