Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κερδισμένη η Ελλάδα από τη συμφωνία
Κερδισμένη η Ελλάδα από τη συμφωνία Εκτύπωση E-mail
11.05.08

Την εκτίμηση ότι με τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει εντός της προσεχούς εβδομάδος η κυβέρνηση με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, θα βγουν κερδισμένοι ο Οργανισμός, οι εργαζόμενοι σε αυτόν και η πατρίδα μας, διατύπωσε από τη Χίο που βρίσκεται, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση εξασφαλίζει με τη συμφωνία αυτή ότι θα υπάρχουν σημαντικά δικαιώματα veto, τα οποία προφανώς θα έχουν να κάνουν και με την εθνική ασφάλεια», τόνισε ο υπουργός ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα του management δήλωσε ότι πρόκειται για μία ισορροπημένη συμφωνία, όπου το καθημερινό management θα είναι ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος όμως θα είναι και της δικής μας αποδοχής, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν σημαντικά δικαιώματα veto σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε καλύτερη θέση και θα είναι πιο ήσυχοι, αφού θα ανήκουν στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και όχι σε ένα fund όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι η ελληνική εργασιακή νομοθεσία θα εξακολουθήσει να ισχύει, ενώ για όλα τα κρίσιμα θέματα θα υπάρχει διαβούλευση ανάμεσα στο management και στην ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα το πρωί εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων του ΟΤΕ κατά της διοίκησης του οργανισμού.

Παράλληλα νέα 24 απεργία για τις 15 Μαίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ αντιδρωντας στην διαπραγμάτευση της διοίκησης του οργανισμού για την εκχώρηση μετοχών στην Ντοιτσε Τέλεκομ.

Την ίδια ημέρα στις 12.30 οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάννιγγος.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1715&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων