Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ορκίσθηκε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
Ορκίσθηκε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι Εκτύπωση E-mail
08.05.08

Ορκίσθηκε ενώπιον του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, η τέταρτη κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δώδεκα οι υπουργοί με χαρτοφυλάκιο, άλλοι εννέα άνευ χαρτοφυλακίου, χωρίς, δηλαδή, να διαθέτουν δικό τους προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά την παρουσία των γυναικών ο "Καβαλιέρε" τήρησε τις υποσχέσεις του και στο υπουργικό συμβούλιο είναι τέσσερις οι εκπρόσωποι του ευγενούς φύλου.

Τα γνωστότερα ονόματα, είναι εκείνα της Μάρα Καρφάνια, πρώην σόου γκέρλ των καναλιών του "Καβαλιέρε", που αναλαμβάνει το υπουργείο ισότητας και της Στεφάνια Πρεστιτζιάκομο, στην οποία ανατέθηκε το υπουργείο περιβάλλοντος.

Για πρώτη φορά, δημιουργείται και υπουργείο για την απλούστευση των νόμων, με το Ρομπέρτο Καλντερόλι, της "Λέγκα του Βορρά". Παρά τις περιπέτειες υγείας που είχε στο παρελθόν και ο ηγέτης της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι, είναι εντός κυβέρνησης, με το υπουργείο αναμορφώσεων.

Δώδεκα υπουργεία, εξασφάλισε συνολικά η "Φόρτσα Ιταλία" του Μπερλουσκόνι, τέσσερα η Λέγκα, άλλα τέσσερα η Εθνική Συμμαχία κι ένα η Νέα Χριστιανική Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι, Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, είχαν ήδη συνεργασθεί με τον Καβαλιέρε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, θα συνέλθει στην Νάπολη, που συνεχίζει να πλήττεται από την "σκουπιδόπολη": τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους ,που κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει πως πρέπει να περισυλλεγούν. Ο Σίλβιο Μπελρουσκόνι, όπως είχε υποσχεθεί, επανέλαβε "ότι τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η απάλειψη του φόρου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και της φορολόγησης των υπερωριών".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1710&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote