Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Εκτύπωση E-mail
08.05.08

 

Του Σάκη Σερέτη

Όρμισαν στο δέντρο και κατέστρεψαν το δάσος για άλλη μια φορά, οι αυτοδιόριστοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και στο πέρασμα τους άφησαν ανεξίτηλα τα δύσοσμα σημάδια της υπερφίαλης στάσης τους.

 

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ροκανίσουν τον χρόνο και να αποφύγουν προσωρινά, την έκθεση κόλαφο της εξελεγκτικής επιτροπής, αναλώθηκαν σύσσωμοι οι αυτοδιόριστοι «σύμβουλοι» της Ομοσπονδίας εχθές το βράδυ κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μελών της.
Με την ευγενική χορηγία του Επίτιμου κ.Β.Σταθάκου που κατέθεσε την σχετική πρόταση και την σιωπηλή συναίνεση των συλλόγων που τελούσαν υπό διαμαρτυρία και αποχή, οι 84 αντιπρόσωποι που προσήλθαν, ανέστειλαν με την ψήφο τους προσωρινά και μόνο για αυτή την εκλογική διαδικασία του επερχόμενου Ιουνίου, την ισχύ του άρθρου 17 παράγραφος 7,του καταστατικού της Ομοσπονδίας.
Το επίμαχο άρθρο ορίζει ότι: φορείς –μέλη της Ομοσπονδίας που δεν θα αντιπροσωπευθούν σε τρις από τις έξι τακτικές γενικές συνελεύσεις της διετούς θητείας της εκάστοτε διοίκησης, χάνουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις γενικές εκλογές.
Με την προσωρινή αναστολή του άρθρου αυτού, επιτυγχάνεται η συμμετοχή όσων συλλόγων έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι την 31η Μαρτίου08 και παρά την διετή αποχή τους από τις διεργασίες του οργανισμού, αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Βασικό ερώτημα παραμένει ακόμα, ποιος ήταν ο λόγος που οι επί διετία τελούντες υπό διαμαρτυρία και αποχή σύλλογοι, οδηγήθηκαν σαν πρόβατα στο μαντρί και με την πράξη τους αυτή, αναγνώρισαν τους αυτοδιόριστους ενώ αποδεχόμενοι την μεγαλοψυχία τους, θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία του Ιουνίου.
Ποιος ήταν ο λόγος της διετούς αποχής τους τότε και γιατί μηδένισαν στο όνομα της δήθεν συμφιλίωσης, τα δημοκρατικά ιδεώδη που καταπατήθηκαν βάναυσα εξ αιτίας των μονοκρατορικών εκλογών του 2006.
Μέσα σε μια έντονη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ακουστήκαν βαρύτατες καταγγελίες προς το πρόσωπο του «προέδρου» κ. Ν. Διαμαντίδη, από τον «σύμβουλο» κ. Μ.Τραχανή, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά και με νόημα ότι «εξαπατήσατε το συμβούλιο που σας υπηρέτησε».
Ο λόγος που πυροδότησε την έξαρση του κ.Τραχανή, ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο κ.Ν.Διαμαντίδης και ζητούσε να αθωωθούν οι δυο πρώην πρόεδροι κκ.Τομόπουλος, Γεωργόπουλος από τις ποινές που ο ίδιος σαν αρχιδικαστής, είχε φροντίσει με παράνομο τρόπο και στημένη πειθαρχική επιτροπή να τους αποδοθούν.
Με μυστική ψηφοφορία που έγινε ύστερα από απαίτηση του κ.Τραχανή, οι δύο τιμωρημένοι πρώην πρόεδροι Α. Τομόπουλος και Γ. Γεωργόπουλος , αποκαταστάθηκαν στα μάτια του κόσμου ύστερα από δυο χρόνια που κουβαλούσαν το στίγμα του παραβάτη και οι ποινές που τους είχαν δοθεί θεωρούνται σαν να μην υπήρξαν.
Επί συνόλου 80 αντιπροσώπων που εψήφισαν, υπέρ της απάλειψης των ποινών τάχθηκαν οι 60,ενώ 17 εψήφισαν αρνητικά και βρέθηκαν και 3 ψηφοδέλτια λευκά..
Φυσικά ο χρόνος για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πιστός σύμμαχος των αυτοδιόριστων και λόγω της σκόπιμης πολύωρης καθυστέρησης, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος ώστε να ανακοινωθούν επίσημα τα ευρήματα της εξελεγκτικής επιτροπής, που αφορούν στην διετία 2006-07 και αναφέρονται στις οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες που έχουν διαπράξει οι δεσμοφύλακες της Ομοσπονδίας .
Η έκθεση είναι αρκετά αποκαλυπτική και οι παραβάσεις που έχουν εντοπισθεί, είναι τόσο καραμπινάτες που σίγουρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των αρχών…..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ…
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1707&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων