Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ζήτημα με την ΠΓΔΜ
Ζήτημα με την ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
07.05.08

Χωρίς τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η τελετή έναρξης του 7ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τάε-κβο-ντο Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας.

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΠΓΔΜ αναγράφεται ως «Μακεδονία» στον κατάλογο συμμετοχής των κρατών.
Αμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής αποστολής, καθώς ο γενικός αρχηγός, Γιάννης Χανιαδάκης, επικοινώνησε με το προεδρείο της ελληνικής ομοσπονδίας. Ακολούθησε επικοινωνία με το σύμβουλο της πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Πλεξίδα, και τη σύμβουλο του προξενείου στη Σμύρνη, κα. Μουτάφη.
 
Τελικά συντάχθηκε εγγραφή διαμαρτυρία από την ελληνική ομοσπονδία, η οποία επιδόθηκε στους εκπροσώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας τάε-κβο-ντο και στην τουρκική οργανωτική επιτροπή, όμως και οι δύο γενικοί γραμματείς των φορέων αυτών αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι την παρέλαβαν.
 
Αν στην τελετή έναρξης η ΠΓΔΜ εμφανιστεί με την ονομασία «Μακεδονία» μπροστά από τη σημαία της, η ελληνική αποστολή δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση.
 
Σε περίπτωση που η κλήρωση φέρει αντιπάλους Ελληνα με αθλητή από την ΠΓΔΜ, η απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας είναι να γίνει κανονικά ο αγώνας.
e-typos
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1700&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote