Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελληνική βοήθεια στην Μιανμάρ
Ελληνική βοήθεια στην Μιανμάρ Εκτύπωση E-mail
07.05.08

Αμεση αντίδραση και από την ελληνική πλευρά, που συντάσσεται με τη διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Μιανάρ.

Όπως έγινε γνωστό από την Ντόρα Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει ήδη διαθέσει ένα ποσό 200.000 δολαρίων στην χώρα, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες από τον κυκλώνα «Ναργκίας».
Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «μπροστά σε αυτήν την απίστευτη ανθρωπιστική καταστροφή ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούν, βεβαίως, να μείνουν ασυγκίνητοι».
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΞ, όπως και η διεθνής κοινότητα, αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής την απαγόρευση εισόδου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μεταβεί στην ασιατική χώρα αεροπλάνο με φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια.

«Προς στιγμήν η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα αεροδρόμια για να μπορούν να προσγειωθούν (τα αεροσκάφη). Μόλις αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα είναι παρούσα» συμπλήρωσε η υπουργός Εξωτερικών.
Στήριξη από την ΕΕ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα απέστειλε συλλυπητήρια για τα θύματα του κυκλώνα, τονίζοντας ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει άμεση βοήθεια στον πληθυσμό που έχει πληγεί από την καταστροφή». Τη Δευτέρα η ΕΕ δεσμεύτηκε να δώσει 2 εκατ. ευρώ ως έκτακτη βοήθεια, με έμφαση σε στέγαση και καθαρό πόσιμο νερό.

«Απέναντι στην τραγωδία αυτή, θέλουμε να δείξουμε ότι οι αξίες της ΕΕ για αλληλεγγύη και ανθρωπιά μένουν σταθερές. Η ανθρωπιστική μας βοήθεια θα παρασχεθεί άμεσα και αδιακρίτως στα θύματα», είπε ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια Λουί Μισέλ.

Η οικονομική βοήθεια θα φθάσει στη Μιανμάρ μέσω διεθνών οργανώσεων όπως ο Ερυθρός Σταυρός, μη κυβερνητικών ευρωπαϊκών οργανώσεων και υπηρεσιών του ΟΗΕ, τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση Τύπου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1698&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote