Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σταδιακή αποχώρηση αμερικανών από το Ιράκ
Σταδιακή αποχώρηση αμερικανών από το Ιράκ Εκτύπωση E-mail
06.05.08

Την απόσυρση προσεχώς 3.500 στρατιών της οι οποίοι εστάλησαν στο Ιράκ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων που αποφασίσθηκε πέρυσι τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Οι στρατιώτες της 3ης μεραρχίας πεζικού θα επιστρέψουν στη βάση τους στο Φορτ Μπένινγκ, της Τζόρτζια των ΗΠΑ "εντός των προσεχών εβδομάδων", αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Η επιστροφή των στρατιωτών αυτών αποτελεί μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ για αποχώρηση περίπου 30.000 στρατιωτών, οι οποίοι εστάλησαν στις αρχές του 2007 στο Ιράκ και ιδιαίτερα στη Βαγδάτη, για την εφαρμογή ενός τεράστιου σχεδίου ασφαλείας.
"Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων αυτών δείχνει ότι έχει σημειωθεί και συνεχίζει να σημειώνεται πρόοδος στο Ιράκ", δήλωσε ο ταξίαρχος Νταν Αλιν.
"Μετά τον Ιούλιο, οι διοικητές θα αξιολογήσουν την κατάσταση ασφαλείας για μια περίοδο περίπου 45 ημερών, για να προσδιορίσουν τις μελλοντικές ανάγκες όσον αφορά τον αριθμό των στρατιωτών", πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ έχουν τονίσει ότι επιθυμούν να έχουν ολοκληρώσει πριν από τον Ιούλιο την αποχώρηση των 30.000 εκτιμήσουν την κατάσταση πριν ορίσουν το επίπεδο της στρατιωτικής τους παρουσίας στο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, οι αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ είναι 156.000, ενώ από άλλες χώρες του συνασπισμού, στη χώρα αυτή έχουν αναπτυχθεί και περίπου άλλοι 10.000 στρατιώτες.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1696&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote