Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Την Πέμπτη η δίκη των δύο αστυνομικών
Την Πέμπτη η δίκη των δύο αστυνομικών Εκτύπωση E-mail
06.05.08

Αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη, 8 Μαΐου, πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι δύο αστυνομικοί -ηλικίας 40 και 46 ετών- που ευθύνονται για την απόδραση του 33χρονου τοξικομανή ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου σκότωσε εν ψυχρώ οδηγό λεωφορείου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κράτησής τους.

Οι κατηγορούμενοι, θα καθίσουν στο εδώλιο για το αδίκημα της απελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια. Ο ένας εκ των δύο διώκεται και για πλημμελή φύλαξη αστυνομικού όπλου.
Σε δήλωσή του ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Χαράλαμπος Αποστολίδης, είπε ότι οι εντολείς του ισχυρίζονται ότι ο 33χρονος δράστης ήταν γνώριμος στην Ασφάλεια της Σίνδου, όπου είχε οδηγηθεί συνολικά 17 φορές, κατά το παρελθόν, έχοντας συλληφθεί για υποθέσεις κλοπών και χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Συγγενείς του θύματος, που βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους.

Την Τετάρτη το πρωί θα απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης ο 33χρονος, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη κατακράτηση κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Τη Δευτέρα ο 33χρονος υπεβλήθη σε τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις ενώ ολοκληρώθηκε και η νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του 59χρονου οδηγού του αστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, Ματθαίου Τσούγκα, του πυροβολισμού προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ δράστη και θύματος, καθώς στο πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκαν ίχνη πάλης. Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Οπως είπε ο ιατροδικαστής, το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 60 εκατοστών και έφερε διαμπερές τραύμα. Η σφαίρα πέρασε από την καρδιά και το ήπαρ και βγήκε από το δεξιό πλάγιο κοιλιακό τοίχωμα.

Εν τω μεταξύ, διατάχθηκε νέα ΕΔΕ για ακόμη δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι σε κάθε μεγάλο οργανισμό, όπως η ΕΛΑΣ, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν άριστα τη δουλειά τους, άλλοι μέτρια κι άλλοι κακά και ολιγωρούν. Εξεγείρεται κανείς όταν η ολιγωρία έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται ή να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή, τόνισε. "Η αντίδραση της Πολιτείας ήταν γρήγορη ως προς αυτό. Έθεσε σε διαθεσιμότητα αυτούς τους έξι αστυνομικούς", συμπλήρωσε.
Συγκλονιστικό χαρακτήρισε το περιστατικό ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα κι η υπόθεση παίρνει το σωστό δρόμο.

ΠΑΣΟΚ

«Η αστυνομία εξαφανίστηκε από τη γειτονιά και το αίσθημα ανασφάλειας επιστρέφει» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Κινήματος στην οικογένεια του αδικοχαμένου οδηγού και επέκρινε τους αρμόδιους υπουργούς και τη δήλωση «το ποτήρι ξεχείλισε», αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί και πάλι να αποσείσει τις ευθύνες της και ότι το ποτήρι γέμισε από την πολιτική της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης οτι οι αστυνομικοί είναι ανεκπαίδευτοι σε μεγάλο βαθμό, οι αποδοχές τους είναι καθηλωμένες και αναγκάζονται να έχουν δεύτερη εργασία, ενώ και η κατανομή στις βάρδιες παρουσιάζει πολύ μεγάλα κενά. Υπό αυτές τις συνθήκες, προσέθεσε, οι αστυνομικοί είναι πολύ δύσκολο να κάνουν το καθήκον τους. Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε την Αστυνομία και διέλυσε κρίσιμες υπηρεσίες και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μια ικανή αστυνομία, που είχε αρχίσει να ανακτά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Αλ. Αλαβάνος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος, αφού εξέφρασε τη λύπη του είπε ότι «υπάρχουν προβλήματα στοιχειώδους αποτελεσματικότητας στις δυνάμεις δημόσιας τάξης», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να ρίξει το βάρος της αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος και την προστασία των πολιτών, δεσμεύει τις δυνάμεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1690&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote