Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ; Εκτύπωση E-mail
05.05.08

 

Του Σάκη Σερέτη
 
Στην τελική ευθεία των εκλογών βαδίζει η ταλαίπωρη Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, αναζητώντας τον ηγέτη που θα μπορούσε να την απαγκιστρώσει από το δόκανο των πολλαπλών σκανδάλων και της γενικευμένης απαξίωσης που την συνοδεύει την τελευταία διετία.

 

Απορύθμιση, απελπισία και χάος είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την σύντομη
εκτροπή των αυτοδιόριστων και σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα οικονομικά σκάνδαλα, συνθέτουν την εικόνα των ανέμελων πυρπολητών ενός οργανισμού που εφέτος συμπλήρωσε τα 70 χρόνια παρουσίας του στον Ομογενειακό ορίζοντα.  
Οι εκλογές ορίσθηκαν για τις 8 Ιουνίου 08, χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα μέχρι στιγμής και οι διεργασίες και οι μυστικές συσκέψεις, αποτελούν βασικό θέμα συζητήσεων στα διάφορα Ομογενειακά στέκια..
Η αποχή των συλλόγων από τις εργασίες των αυτοδιόριστων συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και μπροστά στον κίνδυνο να διεξαχθούν εκλογές φιάσκο στα πρότυπα του 2006,οι τακτικιστές του διευθυντηρίου της Ομοσπονδίας, αποφάσισαν να καλέσουν γενική συνέλευση των συλλόγων-μελών, όπου θα κληθούν να αλλάξουν το καταστατικό του οργανισμού, προκειμένου να μην αποκλεισθούν από αυτές τις εκλογές οι δικαίως τελούντες μέχρι σήμερα υπό διαμαρτυρία και αποχή  σύλλογοι.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ομάδα των αποκλεισμένων θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αυτή την γενική συνέλευση και φυσικά η όποια απόφαση τους θα κρίνει σε χαρακτηριστικό βαθμό την επιτυχία της, ταυτόχρονα όμως θα σηματοδοτήσει και την πορεία των επερχόμενων εκλογών.
Σύμφωνα με τον «πρόεδρο»της Ομοσπονδίας κ.Ν.Διαμαντίδη η πρόταση αυτή θα κατατεθεί και εφόσον ψηφισθεί, θα ισχύσει αποκλειστικά για αυτή την εκλογική περίοδο.
Η γενική συνέλευση έχει ορισθεί για την Τρίτη 6 Μαϊου και εφόσον δεν υπάρξει απαρτία, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 7 Μαϊου στο Σταθάκειο.
Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης αναμένεται να δοθούν οι αναφορές των διαφόρων επιτροπών όσον αφορά τα πεπραγμένα τους, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία θα πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα.
Οι παρελάσεις του 2006,2007, καθώς και καμιά δεκαριά άλλες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να περάσουν από τον φακό της νομιμότητας για να διαπιστωθεί με χαρτιά και αποδείξεις, κατά πόσον οι αυτοδιόριστοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και θυσίασαν στον βωμό της ματαιοδοξίας τους, τα χρήματα των Ομογενών. 
Οι πληροφορίες λένε  για δεκάδες παρατυπίες που αφορούν στα μπλοκ των αποδείξεων είσπραξης χρημάτων, που έχουν χαθεί για κάποιο περίεργο λόγο και το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, θα κληθεί να διαλευκάνει εφόσον τα καταφέρει η αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή.
Όσον αφορά τα κατορθώματα των άλλων επιτροπών, (κτηρίου, πολιτιστική, παρελάσεως, εθνικών θεμάτων )αναμένεται να κινηθούν στα ίδια κενόδοξα πρότυπα του πρόσφατου παρελθόντος και στην γενικευμένη αναποτελεσματικότητα που διακρίνει τα στελέχη τους, ενώ παράλληλα δημιουργεί απορίες του τύπου: ποιος θα μας απαλλάξει από αυτούς τους παραδοσιακά λαϊκούς δεξιούς συντηρητικούς σωτήρες, που μας έκατσαν στον σβέρκο και αλλοίωσαν κάθε έννοια δημοκρατίας ατιμώρητα.
Την απάντηση σε αυτή την απορία μπορεί να δώσει εύκολα το σώμα των ψηφοφόρων της Ομοσπονδίας, όπου μέσα από την ψήφο του θα μπορέσει να βάλει τέλος σε αυτή την παραπαίουσα κατάσταση και να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους αμήχανους πια καρναβαλιστές της «κραταιάς».

Αν όχι ,πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγουμε το μπάχαλο και το καρναβάλι θα συνεχιστεί για άλλη μια περίοδο…

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1689&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote