Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κόντρα με φόντο την Ιντιάνα
Κόντρα με φόντο την Ιντιάνα Εκτύπωση E-mail
04.05.08

Για "καουμπόικη" διπλωματία "α λα Τζορτζ Μπους" κατηγόρησε την Κυριακή ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα την επίσης υποψήφια Χίλαρι Κλίντον όσον αφορά την απειλή της να σβήσει το Ιράν από το χάρτη αν αυτό επιτεθεί στο Ισραήλ.

"Νομίζω ότι είναι μια γλώσσα που αντανακλά τον Τζορτζ Μπους. Είχαμε μια εξωτερική πολιτική λεονταρισμών και εκφοβισμών", δήλωσε ο Ομπάμα σχετικά με την απειλή της Κλίντον να "σβήσει εντελώς" το Ιράν από το χάρτη αν επιτεθεί στο Ισραήλ.

"Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μια γλώσσα που να στέλνει το μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι αλλάζουμε κατεύθυνση από το είδος της καουμπόικης διπλωματίας, ή την έλλειψη διπλωματίας, που είδαμε από τον Τζορτζ Μπους", σχολίασε ο γερουσιαστής του Ιλινόι στην εκπομπή "Meet the Press" του δικτύου NBC.

Ο Ομπάμα και η Κλίντον παραχώρησαν την Κυριακή ταυτοχρόνως συνέντευξη σε διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα, δύο ημέρες πριν από τις προκριματικές στη Βόρεια Καρολίνα και την Ιντιάνα, τις τελευταίες πολιτείες που θα ψηφίσουν στη διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα πάρει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή "This Week" του δικτύου ABC, η Κλίντον δήλωσε την Κυριακή ότι δεν μετανιώνει για την απειλή της προς το Ιράν. "Γιατί να το μετανιώσω; Με ρωτάνε τι θα έκανα αν το Ιράν επιτίθετο στο σύμμαχό μας, μια χώρα με την οποία πολλοί από εμάς έχουν πολλούς δεσμούς και αγάπη (...) Ναι θα προβαίναμε σε μαζικά αντίποινα κατά του Ιράν", σημείωσε η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης.

Μια τέτοια επίθεση δεν είναι πιθανή, σημείωσε ωστόσο η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, "αλλά εγώ βεβαίως θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι θα τους στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά αν κάνουν κάτι τέτοιο".


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1686&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 04.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote