Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μιανμάρ
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μιανμάρ Εκτύπωση E-mail
04.05.08

Ξεπερνούν τους 350 οι νεκροί από τον κυκλώνα που χτύπησε την Μιανμάρ σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό. Ο κυκλώνας μεταξύ άλλων «χτύπησε» και την πρωτεύουσα της χώρας.

Επιπλέον των 241 νεκρών που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο νησί Χέινγκ Γκι, στη νοτιοδυτική Μιανμάρ και άλλος 1 στην τοποθεσία Νιαουνγκντόν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MRTV, κάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων.

Το κρατικό δίκτυο πρόσθεσε, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι 20.000 σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί στο νησί αυτό που βρίσκεται στη Θάλασσα Άνταμαν, το οποίο ήταν και το πρώτο μέρος της χώρας που επλήγη από τον Ναργκίς, και έως και 90.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Οι αρχές "παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια" στους πληγέντες του κυκλώνα, σημείωσε το MRTV, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν (Ρανγκούν), το οποίο παρέμεινε κλειστό το Σάββατο και την Κυριακή, θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα.

Χιλιάδες σπίτια κατάστραφηκαν ολοσχερώς σύμφωνα με εκπρόσωπους των Ηνωμένων Εθνών κυρίως στις περιοχές κοντά στο Δέλτα του ποταμού Ιραγουάντι.

Ο υπό στρατιωτικό έλεγχο τηλεοπτικός σταθμός Myaddy έκανε λόγο για την κήρυξη πέντε περιφερειών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε ο τροπικός τυφώνας Ναργκίς, ο οποίος στοίχισε τις ζωές τουλάχιστον 4 κατοίκων στη Γιανγκόν.

Το 70% των κτιρίων σε δύο πόλεις στο Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι στη Μιανμάρ καταστράφηκαν, ενώ σχεδόν τρία στα τέσσερα κτίρια στις πόλεις Λαπούτα και Κιάικ Λατ έχουν καταρρεύσει, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Η Γιανγκόν παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και οι δρόμοι γεμάτοι με συντρίμμια από στέγες που έπεσαν, δέντρα που ξεριζώθηκαν και κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο, η σταθερή και κινητή και η δορυφορική τηλεφωνία έχουν διακοπεί από το πλήγμα του κυκλώνα Ναργκίς, με ανέμους ταχύτητας 190 χλμ., γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιβεβαίωση της έκτασης των ζημιών στην κυριότερη πόλη της χώρας, με 5 εκατ. κατοίκους, που ζουν υπό στρατιωτική δικτατορία.

Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Ναργκίς στη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν και στις γύρω περιοχές, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

"Είναι πολύ νωρίς. Θα πρέπει να περάσουν λίγες ημέρες πριν ολοκληρώσουμε τον απολογισμό των ζημιών", πρόσθεσε ο ίδιος επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων (UNOCHA).

Ο κυκλώνας Ναργκίς μετακινείται προς τη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου ήδη σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1685&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote