Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αμύθητες μίζες σε ελληνικές τσέπες
Αμύθητες μίζες σε ελληνικές τσέπες Εκτύπωση E-mail
04.05.08

 

«Βόμβα» για μαύρο χρήμα, που κατέληξε σε τσέπες αρμοδίων, περιέχουν τα στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.
 

 

**Τα στοιχεία αυτά έχουν φτάσει στο γραφείο του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου, ο οποίος πραγματοποιεί την προκαταρκτική εξέταση, που ολοκληρώνεται έως τις 15 Μαΐου. Πρόκειται για τα χρήματα που φέρονται να δόθηκαν από τον πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάς Μιχ. Χριστοφοράκο σε άγνωστους έως σήμερα αποδέκτες, από το 1998 έως το 2006. Ο Γερμανός Κουτσενρόιτερ (πρώην στέλεχος της Siemens) στην απολογία του στο Μόναχο επιμένει ότι τα χρήματα κατέληγαν στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας.

 

Δύο είναι οι εταιρείες που ερευνώνται από τον εισαγγελέα Αθανασίου και οι οποίες εμφανίζονται στα στοιχεία που έφτασαν από τη Γερμανία.

 

**Η μία είναι η ολλανδική Fairways (μεταφράζεται ως «Δρόμος χωρίς εμπόδια»), η οποία έχει ως δικαιούχο παρένθετο πρόσωπο και εμφανίζεται να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ. Η κίνηση των λογαριασμών της, πάντως, δεν μπορεί ακόμα να φωτισθεί απολύτως, αφού οι Ελβετοί απαιτούν από τον έλληνα εισαγγελέα να ασκήσει πρώτα δίωξη κατά του δικαιούχου της εταιρείας.

 

Εμβάσματα από το Μονακό

 

**Η δεύτερη εταιρεία, που έχει κατονομαστεί («Ελευθεροτυπία», 2 Μαΐου) ως αυτή που δέχθηκε δεκάδες εμβασμάτων, που αποδίδονται και σε πολιτικό χρήμα, είναι η Placid Blue του Μονακό (η μετάφραση είναι «Ατάραχο Γαλάζιο»), η οποία φέρεται να στέλνει εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ (και μάρκων πριν από το 2001) από την τράπεζα ΑΒΝ AMRO του Μονακό. Ως δικαιούχος αυτής της εταιρείας εμφανίζεται ένας έλληνες επιχειρηματίας ηλεκτρικών ειδών, ο οποίος εκλήθη από τον εισαγγελέα, προκειμένου να κατονομάσει τη σχέση του με την εταιρεία και τον Μιχ. Χριστοφοράκο.

 

Η εταιρεία αυτή φέρεται να έχει δεχθεί προηγουμένως ένα αμύθητο ποσό από τη γερμανική εταιρεία, που κάποιοι το τοποθετούν στο 2% του τζίρου της θυγατρικής εταιρείας της Siemens στην Ελλάδα.

 

**Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Placid στέλνει στη συνέχεια εμβάσματα σε άλλες εταιρείες με αφανείς επίσης και σκοτεινούς δικαιούχους, που κάποιοι τους εντάσσουν και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Υπάρχουν πάντως και ονόματα που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν, είναι ίσως ανύπαρκτα, και επωνυμίες εταιρειών, που πιθανότατα θα βρεθούν στο μέλλον στη διάρκεια της ανάκρισης.

 

**Από την άλλη πλευρά και στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ανήσυχοι, αφού στην υπόθεση του ΟΤΕ υπάρχει αποδεδειγμένα πλέον εμπλοκή στελεχών του που έγιναν αποδέκτες εμβασμάτων την περίοδο της «πράσινης» διακυβέρνησης.

 

ενετ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1682&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >