Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου
ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου Εκτύπωση E-mail
03.05.08

Νεκρός οδηγός λεωφορείου, πολίτες όμηροι, αυτοκίνητα και κτίρια διάτρητα από σφαίρες, από κάποιον που συνελήφθη... λίγο πριν από όλα αυτά.

Μπορεί να μας άφησε στην ηρεμία μας ο Πολύδωρας και οι λογοπλαστικές του ικανότητες, αλλά μας άφησε παρακαταθήκη την ανικανότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνεχίζει να κοστίζει ζωές πολιτών, όπως αποδεικνύει το νέο τραγικό περιστατικό στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τηλεοπτικούς σταθμούς, νεαρός που συνελήφθη για μικροκλοπή, απέσπασε το όπλο του αστυνομικού που τον συνόδευε, ενώ μεταφερόταν με περιπολικό προς τη Σίνδο.


Ο νεαρός, κατά την αστυνομία σεσημασμένος χρήστης ναρκωτικών ελληνικής καταγωγής, προφανώς επιδιώκοντας να μην εμπλακεί (ξανά) με την Δικαιοσύνη, με την απειλή του όπλου εγκατέλειψε το περιπολικό και επιβιβάστηκε σε διερχόμενο ΙΧ σταματώντας τον οδηγό.

Το όχημα λίγο αργότερα τράκαρε και ο δραπέτης επανέλαβε δύο ακόμη φορές την ίδια διαδικασία, πριν τελικά μπει σε τοπικό αστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς και από τη Σίνδο.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ πιθανώς απειλούσε τον οδηγό με προτεταμένο το όπλο, ο τελευταίος δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε νεκρός.

Αφού επιβιβάστηκε και πάλι σε ΙΧ, στη συνέχεια κινήθηκε πεζός στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και τελικά σε κτίριο στο Δυτικό Κορδελιό, όπου αφού προσπάθησε να πάρει ως όμηρο τον ένοικο κατοικίας στην οποία εισέβαλε, συνελήφθη.

Τραγική η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, οι δύο αστυνομικοί του περιπολικού και δύο προϊστάμενοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και ΕΔΕ.

Αυτό ωστόσο ελάχιστα ανακουφίζει τον πόνο των συγγενών του νεκρού οδηγού, που σημειωτέον τέσσερις ώρες μετά το θάνατό του παρέμενε πεσμένος εντός του λεωφορείου, καθώς... καθυστερούσε ο ιατροδικαστής και το αρμόδιο κλιμάκιο της Σήμανσης!

Και βέβαια, η απώλεια όπλου εν ώρα υπηρεσίας, η αδυναμία ακινητοποίησης οχήματος, η αδυναμία ακινητοποίησης οπλοφόρου φέρνουν για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ., ειδικά στη συμπρωτεύουσα, όπου κατά τα άλλα οι «ζαρντινιέρες» κάνουν καλά τη δουλειά τους...

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1680&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote