Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Μικρότερες του αναμενόμενου οι απώλειες θέσεων εργασίας
ΗΠΑ: Μικρότερες του αναμενόμενου οι απώλειες θέσεων εργασίας Εκτύπωση E-mail
02.05.08
20.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ έναντι 80.000 που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές

Θετικότερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα στοιχεία του Απριλίου για την κατάσταση στην αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης που χάθηκαν περιορίστηκε στις 20.000, έναντι 80.000 που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι οικονομικοί αναλυτές της Wall Street.

Μάλιστα, ο δείκτης ανεργίας των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ανακάμψει στο 5,1% το Μάρτιο από 4,9% τον Φεβρουάριο, υποχώρησε απροσδόκητα στο 5% τον Απρίλιο παρά τις απώλειες θέσεων εργασίας.

«Μέχρι στιγμής η πορεία προς την ύφεση είναι ήπια», σχολίασε ο Άαρον Σμιθ, οικονομολόγος στον οίκο Moody's. Ανάλογες απόψεις εξέφρασαν και άλλοι αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι ο βραδύτερος του αναμενόμενου ρυθμός αύξησης της ανεργίας, δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 0,6% στο πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, εξέπληξε ευχάριστα την αγορά, η οποία μετά τα στοιχεία για την απασχόληση τον Απρίλιο εμφανίζεται πιο αισιόδοξη και για το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν να εμφανίζονται επιφυλλακτικοί τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες τα στοιχεία για την απασχόληση υφίστανται μεγάλες επί τα χείρω αναθεωρήσεις μετά τη δεύτερη και την τρίτη τους ανάγνωση.

imerisia

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1677&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote