Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ ζητά ο Τσερβενκόσφκι
Εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ ζητά ο Τσερβενκόσφκι Εκτύπωση E-mail
01.05.08

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, στην Οχρίδα (όπου στις 2 και 3 Μαΐου φιλοξενείται η 15η Σύνοδος Αρχηγών των Κεντροευρωπαϊκών Κρατών)

απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά «με την απαγόρευση που επέβαλαν οι ελληνικές αρχές σε πτήση της ΜΑΤ» καθώς και σχετικά με περιπτώσεις πολιτών της ΠΓΔΜ οι οποίοι «εμποδίστηκαν να διασχίσουν τα σύνορα στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων», δήλωσε πως «δεν είναι προς το συμφέρον μας να απαντάμε με λανθασμένη πολιτική σε μια λανθασμένη πολιτική».

«Λυπάμαι που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, που λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της χώρας μας από την πλευρά της Ελλάδας. Προκαλείται ζημιά όχι μόνο στην οικονομία της Μακεδονίας αλλά και γενικά στις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβενκόφσκι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, θα ήταν απολύτως λανθασμένο εάν δημιουργείτο στην ΠΓΔΜ μια ατμόσφαιρα υστερίας στη βάση καλλιέργειας ανθελληνικής διάθεσης.

«Είναι προς το κοινό συμφέρον, τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας, να κάνουμε προσπάθειες ώστε η κατάσταση να ηρεμήσει, να καταλαγιάσουν τα πάθη και να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομική ζωή και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», σημείωσε ο κ. Τσερβενκόφσκι.

Όσον αφορά τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το ζήτημα του ονόματος, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ κ. Ν. Ντιμιτρόφ, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν ότι οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν, πριν μερικές ημέρες, την υπέρπτηση στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, σε αεροσκάφος της εταιρίας ΜΑΤ ("Macedonian Air Transport") που είχε απογειωθεί από τα Σκόπια με κατεύθυνση την Αίγυπτο.

Ακόμη, ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν ότι χθες οι ελληνικές αρχές στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων δεν επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα σε περίπου 15 οχήματα από την ΠΓΔΜ, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν χρήματα για να δικαιολογήσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, τα ίδια οχήματα με τους επιβάτες τους διέσχισαν λίγο αργότερα τα σύνορα χωρίς προβλήματα από τον συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1668&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote