Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δίνουν άφεση στον Θέμο!
Δίνουν άφεση στον Θέμο! Εκτύπωση E-mail
28.04.08

Μέρες που είναι, η κυβέρνηση -διότι περί πολιτικών επιλογών σαφέστατα πρόκειται- επέλεξε όχι απλώς να ρίξει στα μαλακά τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα κομιστή Θέμο Αναστασιάδη, αλλά -περίπου- να τον αποδώσει «λευκό» στην κοινωνία!

Ναι, η ίδια κυβέρνηση που έχει καταντήσει μονότονη και κουραστική επαναλαμβάνοντας τα χονδροειδή πλέον περί διαφάνειας και του… μαχαιριού που θα φτάσει στο κόκαλο!

Η ίδια κυβέρνηση που, όταν ξέσπασε η υπόθεση Ζαχόπουλου με τις παρενέργειές της, που ήταν σοβαρότερες απ' τις προσωπικές και οικονομικές πτυχές της επίμαχης υπόθεσης, μία απ' τις οποίες ήταν η ανάμιξη του κομιστή και οι λόγοι για τους οποίους έγινε, υποσχόταν ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, ότι τίποτα δεν θα συγκαλυφθεί, ότι όλα θα έρθουν στο φως!

Η κατάληξη λοιπόν όλων αυτών είναι ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π»:

• Με το πόρισμά της η περιβόητη ΥΠΕΕ, το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στον προϊστάμενο της υπηρεσίας εισαγγελέα κ. Ιωαννίδη, θα αθωώνει τον κύριο Θέμο απ' το βαρύτατο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και θα τον «καταδικάζει» μόνο για… μη δικαιολογημένα 2,5 εκατομμύρια ευρώ απ' τα 5,5 συνολικά εκατομμύρια που πήγε να καταθέσει στην τράπεζα PNB και τα οποία στη συνέχεια ανενόχλητος σήκωσε (!), που σημαίνει ότι δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς που πρόβαλε στο υπόμνημα που είχε καταθέσει. Θα τον «καταδικάζει» δηλαδή για μια «απλή» φορολογική παράβαση, που επισύρει πρόστιμο ισόποσο!

Όπερ σημαίνει ότι με δεδομένο πως ο κ. κομιστής θα προσφύγει σε διοικητικά-φορολογικά δικαστήρια καταβάλλοντας το 20% του προστίμου και η υπόθεση θα τελεσιδικήσει σε 5-6 χρόνια, αποδίδεται «λευκός» στην κοινωνία για να συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του, της «ενημέρωσης» του λαού, ως τιμητής μάλιστα και κριτής, ως λαμπερό τηλεοπτικό πρόσωπο και με την ασυλία εκ της συνεργασίας με τον κ. Μπόμπολα, που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις -τελικές- πολιτικές επαναλαμβάνουμε επιλογές της κυβέρνησης, που εκλέχτηκε ανεμίζοντας τη σημαία της «κάθαρσης» του δημόσιου βίου απ' τη διαπλεκόμενη περίοδο του «εκσυγχρονισμού» του Σημίτη!

«Ξεπλένουν» τον κομιστή!

Ουσιαστικά, επαναλαμβάνουμε, η κυβέρνηση «ξεπλένει» τον αξιότιμο κύριο Θέμο, τον γλιτώνει απ' το βαρύτατο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου και βρώμικου χρήματος και τον παραπέμπει για μια φορολογική παράβαση.

Αν τον παρέπεμπε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκτός του ότι θα επρόκειτο για κακούργημα, επιπλέον και σύμφωνα με τον ν. 2523 (άρθρ. 14) θα έπρεπε να διαταχθεί η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του φυσικού προσώπου ή της εταιρείας που ενέχεται στο «ξέπλυμα», καθώς και η δέσμευση των καταθέσεων του ενεχόμενου (στη συγκεκριμένη περίπτωση του κυρίου Θέμου) για τη διασφάλιση του 50% τουλάχιστον των διεκδικούμενων ποσών. Αυτή η δέσμευση όμως μπορεί να επιβληθεί ακόμα και για τη φορολογική παράβαση για την οποία θα εγκαλείται έτσι κι αλλιώς ο κομιστής. Αλλά ούτε αυτό ακόμα δεν έχει γίνει -και ούτε πρόκειται να γίνει κατά τους γνωρίζοντες- και αυτό λέει πολλά για τις κυβερνητικές προθέσεις!

Την έρευνα της ΥΠΕΕ έκανε με στελέχη του ΔΕΚ ο επιθεωρητής κ. Πασάς, ο οποίος είναι επικεφαλής του ΔΕΚ και ΠΕΚ Αθήνας.

Την ευθύνη απ' τη μεριά της ΥΠΕΕ την έχει ο διευθυντής Ειδικών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΥΠΕΕ κ. Βαγ. Καραμάνος, ο οποίος είναι επίσης μέλος και της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της Αρχής Ζορμπά δηλαδή. Είναι όμως επίσης και τακτικός συνομιλητής του Γ. Αλογοσκούφη, άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Και αυτό λέει επίσης πολλά για τη συνολική εξέλιξη της όζουσας υπόθεσης… Τουλάχιστον ο κ. Καραμάνος θα έπρεπε να είχε διερευνήσει αν τα 5.500.000 ευρώ προέρχονταν από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και πώς δικαιολογείται ότι ήταν όλα χαρτονομίσματα καινουργή και ποιος μπορούσε να είχε τέτοιο ποσό σε μετρητά και από πού προέρχονταν οι μαύρες σακούλες με τα 5,5 ζεστά εκατομμύρια ευρώ. Στο... σπίτι του τα... είχε ο Θέμος; Είναι δυνατόν να γίνει αυτό ποτέ πιστευτό; Δίνει μάλιστα η κυβέρνηση την εντύπωση ότι δεν θα ήθελε ποτέ να μάθει ποιος είναι εκείνος που έδωσε τα 5.500.000 ευρώ στον Θέμο... Δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι ίσως κάτι ξέρουν...

Ωστόσο άλλες έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο στη συνολικότερη κάλυψη του κυρίου Θέμου έπαιξε κι ο αποπεμφθείς πρόσφατα Σπ. Κλαδάς, για τον ρόλο του οποίου, υπενθυμίζουμε, έχει πει και καταγγείλει πολλά ο

Μ. Τριανταφυλλόπουλος…

Ενώ κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, ρόλο «μεσάζοντα» μεταξύ του κομιστή και του υπουργείου Οικονομίας, φαίνεται να έχει διαδραματίσει δημοσιογραφικό στέλεχος, φίλος του Θέμου…

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Καραμάνος και Κουκουλομάτης (στέλεχος της ΥΠΕΕ) ήσαν αυτοί που «διέγνωσαν» ότι… ο Θέμος δεν διέπραξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το επιχείρημα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων ή σε ναρκωτικά και επομένως δεν είναι ύποπτης προέλευσης τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ευθύνες έχουν επίσης και οι κύριοι της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την ολιγωρία που επέδειξαν και η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως... αμέλεια.

Όμως η υπόθεση έχει και άλλα σκέλη. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, και η άλλη «αμαρτωλή» ιστορία, αυτή με τη σύλληψη του Θέμου στα σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας με τις αδήλωτες τρεις επιταγές, αξίας γύρω στο 1.200.000 ευρώ, και αυτή καρκινοβατεί απ' τη μεριά των ελληνικών ελεγκτικών αρχών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν ζητήθηκαν ποτέ στοιχεία απ' τους Ελβετούς και τους Γάλλους. Και ανακύπτει εύλογα το ερώτημα γιατί δεν έγιναν οι δέουσες ενέργειες; Αλλά κι αν έγιναν, τόσους μήνες, από τον Οκτώβριο που έγινε το μπλόκο στα γαλλοελβετικά σύνορα, γιατί η ΥΠΕΕ δεν έχει πάρει απάντηση; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις εξηγήσεις απ' τον κ. Αλογοσκούφη, τον νέο προϊστάμενο της ΥΠΕΕ ή όποιον άλλο θα μας έκανε την τιμή…

Αλογοσκούφης

και «επώνυμοι»…

Προσθέτουμε ακόμα ότι και πέραν της υπόθεσης του κομιστή, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών υπάρχει κυριολεκτικά «συνωστισμός επωνύμων» που ενέχονται σε πολύ μεγάλες υποθέσεις παραβάσεων φορολογικών και για τους οποίους επίσης θα έπρεπε να είχε διαταχθεί δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων καθώς και των μελών των ΔΣ των εταιρειών τους, όμως και αυτό δεν έχει γίνει!

Είναι δηλαδή, απ' ό,τι φαίνεται, συνηθισμένη αυτού του είδους η ευνοϊκή μεταχείριση των ανθρώπων του χρήματος απ' το υπουργείο και τον υπουργό… και οι οποίοι -επιχειρηματίες- στην ουσία κρατούνται... αιχμάλωτοι...

Όσο για τον Σπ. Κλαδά, δεν πήρε μαζί του φεύγοντας απ' την ΥΠΕΕ 2 κούτες με έγγραφα, φωτοτυπίες και άλλο παρόμοιο… χρήσιμο υλικό, αλλά… 27 κούτες, την περασμένη Κυριακή!

Πάντως το γραφείο των 200 τ.μ. που είχε... καταλάβει στον 5ο όροφο της ΥΠΕΕ, και είχε αλλάξει έπιπλα, φωτισμό, κουρτίνες, δεν το χάρηκε, γιατί είχε μετανιώσει και πήγε σ' άλλον όροφο, γιατί, λένε, ήθελε να μην υπάρχει παράθυρο - γύρευε τι φοβόταν!
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1662&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote