Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κοντά στα 120 δολάρια το πετρέλαιο
Κοντά στα 120 δολάρια το πετρέλαιο Εκτύπωση E-mail
28.04.08

Ξανά στο κατώφλι των 120 δολαρίων ανέβηκε σήμερα η διεθνής τιμή του πετρελαίου, με τους αναλυτές να αποδίδουν το γεγονός σε μια πλειάδα αιτίων, μεταξύ των οποίων κι η διακοπή λειτουργίας ενός αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας. Στη Νέα Υόρκη, στα βασικά προθεσμιακά συμβόλαια (futures) για το αργό με ημερομηνία παράδοσης Ιουνίου, σημειώθηκε αύξηση της τιμής κατά 88 σεντς, στα 119,40 δολάρια.

Την Παρασκευή είχε σημειωθεί άνοδος 2,46 δολαρίων, και η τιμή είχε κλείσει στα 118,52 δολάρια στο NYME. Η υψηλότερη ιστορική τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα και ήταν 119,90 δολάρια.

Την Κυριακή, η Βρετανία ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα που μεταφέρει το 40% του αερίου και του πετρελαίου που καταναλίσκεται στη χώρα, προκαλώντας αγορές πανικού, μετά και μια απεργία σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας στο Γκρέιντζμαουθ, δυτικά του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Στην Αφρική, και στην μεγαλύτερη παραγωγό αργού της ηπείρου Νιγηρία, η σημαντικότερη αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση στο Δέλτα προέβη την Παρασκευή σε δολιοφθορά ενός αγωγού που ανήκει στην Άγγλο-Ολλανδική Shell.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1661&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote