Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιστορία φρίκης στην Αυστρία
Ιστορία φρίκης στην Αυστρία Εκτύπωση E-mail
28.04.08

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αυστρίας από την ιστορία μίας 42χρονης γυναίκας που κακοποιούνταν σεξουαλικά και κρατούνταν φυλακισμένη από τον πατέρα της για περισσότερο από 24 χρόνια.

Παράλληλα, πιστεύεται ότι ο 73χρονος απέκτησε έξι παιδιά με την κόρη του, δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Φραντς Πόλτσερ σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Άμστετεν της ανατολικής Αυστρίας. Ένα έβδομο βρέφος πιστεύεται πως πέθανε λίγο μετά τον τοκετό.

Η αστυνομία πιστεύει πως η γυναίκα, η οποία ονομάζεται Ελίζαμπετ Φριτσλ, κρατούνταν φυλακισμένη από τον πατέρα της, τον Γιόζεφ, σ' μια υπόγεια φυλακή κάτω από το οικογενειακό διαμέρισμα στο Άμστετε από το 1984, όταν οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, η Ελίζαμπετ Φριτσλ δήλωσε ότι κακοποιούνταν από τον πατέρα της από την ηλικία των 11 ετών. Τον Αύγουστο του 1984 την παρέσυρε στο υπόγειο, της έδεσε τα χέρα και την κλείδωσε εκεί.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, την κακοποιούσε συνέχεια και την βίαζε, με αποτέλεσμα να γεννηθούν επτά παιδιά, κατέθεσε στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν την υπόγεια φυλακή όπου κρατούνταν και η οποία προστατευόταν από αρκετές ηλεκτρονικές κλειδαριές που είχε εγκαταστήσει ο Γιόζεφ Φριτζλ. Τα δωμάτια ήταν πολύ μικρά και το ύψος τους ήταν μικρότερο από 1,7 μ.. Υπήρχαν ράντζα, μέρος για να πλένονται και μια συσκευή τηλεόρασης, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Τρία από τα έξι παιδιά που επέζησαν ήταν κλειδωμένα στο δωμάτιο μαζί της μέχρι πριν από λίγες μέρες που ο πατέρας της τα άφησε να βγουν και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα τους επέστρεψε στο σπίτι.

Για δύο από τους γιους της, τον 18χρονο Στεφάν και τον 5χρονο Φελίξ, ήταν η πρώτη φορά που είδαν το φως του ήλιου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Ελίζαμπετ υποστήριξε πως η μητέρα της δεν γνώριζε ότι ήταν φυλακισμένη. Τρόφιμα και ρούχα για την ίδια και για τα παιδιά της έφερνε μόνον ο Γιόζεφ.

Ο "παππούς" είχε πει στις τοπικές αρχές πως τα τρία παιδιά, τα ονόματα των οποίων είναι σύμφωνα με την αστυνομία Λίζα, Μόνικα και Αλεξάντερ, τα είχαν αφήσει στο κατώφλι του σπιτιού του. Πήγαιναν σε τοπικά σχολεία.

Ο Γιόζεφ Φριτσλ τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται, αλλά αρνείται να συνεργαστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αρχές άρχισαν να αναζητούν την Ελίζαμπετ, όταν ένα κορίτσι, η Κέρστιν, 19 χρόνων, που πιστεύεται ότι είναι κόρη της, εισήχθη σε νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα στο Αμστετεν.

Ο παππούς είχε πει στις αρχές πως η μητέρα της 19χρονης Κέρστιν την άφησε σ' αυτόν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στις 19 Απριλίου. Το κορίτσι, το οποίο πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, είχε ζήσει κι αυτό φυλακισμένο όλη τη ζωή του.

Ακόμη, οι Αρχές κρατούν μια επιστολή της γυναίκας στην οποία ζητάει να μην την αναζητήσει κανείς επειδή αυτό θα αύξανε τα βάσανα της ίδιας και των παιδιών της, κάτι που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο μυστηριώδη.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF, οι αρχές πίστεψαν αρχικά πως η γυναίκα είχε γίνει μέλος κάποιας αίρεσης, καθώς στην επιστολή γίνονται υπαινιγμοί για απομόνωση και άρνηση να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Ψυχολόγοι φροντίζουν τη γυναίκα και τα παιδιά, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία αναζητεί το λείψανο του νεκρού βρέφους. Σύμφωνα με τη δήλωση της Ελίζαμπετ Φριτσλ, ο πατέρας της έκαψε το πτώμα.

Το μεγαλύτερο κορίτσι παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δείγματα DNA όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση ελήφθησαν για να διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα. Τα αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Δευτέρας.

Ομολόγησε ο δράστης

Παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του ο 73χρονος άνδρας που είχε φυλακισμένη την 42χρονη κόρη του επί 24 χρόνια σε χώρο της υπόγειας αποθήκης του, τον οποίο είχε κατασκευάσει κάτω από το διαμέρισμα της οικογένειας στο Αμστετεν της ανατολικής Αυστρίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αυστριακής εισαγγελίας.

"Ομολόγησε ότι είχε κατασκευάσει το μικρό δωμάτιο μέσα στην υπόγεια αποθήκη που διέθετε και ότι εκεί κρατούσε απομονωμένη την κόρη του και τρία από τα παιδιά της", δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σεντλάσεκ, εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών, αρμόδιων για το θέμα αυτό.

 

"Ωστόσο δεν έχει ομολογήσει για την αιμομιξία. Η ανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να διαρκέσει ακόμη ημέρες", πρόσθεσε.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1659&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote