Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας
Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας Εκτύπωση E-mail
28.04.08

Ευχές για ειρήνη στη Βαλκανική και συνεργασία των γειτονικών λαών για να ανοίξουν μονάχοι τους το μέλλον τους «χωρίς επεμβάσεις τρίτων ή ξένων δυνάμεων» απηύθυνε από το φυλάκιο της Σαγιάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανάγκη «οι γειτονικοί λαοί της Βαλκανικής να ζούν ειρηνικά και να συνεργάζονται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, ευχήθηκε «καλοί πολίτες» στους φαντάρους που υπηρετούν στο φυλάκιο

Ο Κ. Καραμανλής στο πασχαλινό μήνυμα του από το ακριτικό φυλάκιο Δρυμάδων αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο και κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να διαφυλάξουν και να διευρύνουν την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσα τους, τονίζοντας ότι «όλοι και όλες μαζί μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε δύσκολες μάχες, να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν και να κάνουμε πραγματικότητα τα κοινά μας οράματα».

Ο πρωθυπουργός που τσούγκρισε τα πασχαλινά αυγά με τους φαντάρους, τους έκανε δώρο ένα πλυντήριο που οι ίδιοι ζήτησαν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης στο φυλάκιο.

Στο φυλάκιο, σε απόσταση δέκα μόλις χιλιομέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα της χώρας,τον Κ. Καραμανλή υποδέχθηκε θερμά ομάδα βορειοηπειρωτών, που έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για τη διάνοιξη του δρόμου στην περιοχή, που θα ενώνει τα χωριά της Βορείου Ηπείρου με το εσωτερικό της χώρας μας.

Ευχές για αγάπη, υγεία και ευτυχία περιλαμβάνει το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο υπογραμμίζει την έννοια της ελπίδας ως κινητήρια δύναμη κάθε λαού..

Ο Γ. Παπανδρέου ευχήθηκε, τέλος, αυτό το Πάσχα να αποτελέσει τη μετάβαση στην Ελλάδα της προόδου και της δημιουργίας απαλλαγμένη από αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές συντηρητικές, που καλλιεργούν την απαισιοδοξία και αναδεικνύουν την μετριότητα.

Από την Πάρο ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης στο μήνυμα του έκανε λόγο για «μήνυμα ζωής, ελπίδας, αισιοδοξίας» και ευχήθηκε Χριστός Ανέστη σε όλους τους Έλληνες.

Eπίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα πραγματοποίησαν ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, Ε. Μεϊμαράκης, η Β. Παπανδρέου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, η ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα,ο Θ. Λεβέντης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

"Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και όλοι οφείλουμε να ξεχάσουμε την σκληρή πραγματικότητα της πατρίδας μας, έστω και για λίγο" τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Παπανδρέου και προσέθεσε πως τα εθνικά θέματα της χώρας είναι ανοικτά.

Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε την άμεση επιστροφή των φαντάρων και του προσωπικού που βρίσκεται σε στρατιωτικές αποστολές εκτός Ελλάδας.

Στην Αθήνα παρέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λόγω του ατυχήματός του. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος γιορτάζει το Πάσχα στην Τήνο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Βιέννη.



e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1656&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote