Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατά της τουρκικής ένταξης ο Σαρκοζί
Κατά της τουρκικής ένταξης ο Σαρκοζί Εκτύπωση E-mail
26.04.08

Την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα οργάνωνε δημοψήφισμα εάν ετίθετο τέτοιο θέμα.

"Ήμουν ανέκαθεν αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας" επειδή "η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη", τόνισε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε απόψε με την ευκαιρία του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του. "Εάν τεθεί το θέμα όσο εγώ είμαι πρόεδρος, θα κάνω δημοψήφισμα", πρόσθεσε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τάσσεται υπέρ της οργάνωσης δημοψηφίσματος για κάθε μελλοντική ένταξη χώρας στην ΕΕ, όπως επιτάσσει το σύνταγμα της Γαλλίας. "Θα ήταν λάθος να κάνουμε το δημοψήφισμα αυτόματο. Εάν αύριοι οι Ελβετοί θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητήσουμε ότι είναι Ευρωπαίοι για να οργανώσουμε δημοψήφισμα", διευκρίνισε.

"Δεν γίνεται να έχουμε μια Γαλλία που δηλώνει στους 26 Ευρωπαίους εταίρους της 'μας συγχωρείτε, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τίποτα λόγω του δημοψηφίσματος", κατέληξε.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1652&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote