Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το Καστρί γίνεται... Χ. Τρικούπη
Το Καστρί γίνεται... Χ. Τρικούπη Εκτύπωση E-mail
25.04.08

Το σπίτι του Γ. Παπανδρέου θα είναι μέχρι την πλήρη ανάρρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το επίκεντρο της πολιτικής δραστηριότητας του Κινήματος.

Αν και οι συνεργάτες του ποντάρουν στην έκπληξη, χάρη στην καλή φυσική του κατάσταση, δεν αποκλείεται να περάσουν αρκετές ημέρες πριν οι γιατροί δώσουν το o.k. για να βγει από το σπίτι του ο Γ. Παπανδρέου.

Μέχρι να συμβεί αυτό, το Καστρί θα γίνει το κέντρο της πολιτικής δραστηριότητας του ΠΑΣΟΚ. Χάρη στο ειδικό φουσκωτό γιλέκο που θα φορά, ο πρόεδρος του κόμματος όχι απλά θα μετακινείται άνετα στο εσωτερικό του σπιτιού του, αλλά θα μπορεί και να εργάζεται στον υπολογιστή και να κάνει ραντεβού με συνεργάτες του. Αν απαιτηθεί, δεν αποκλείεται να γίνουν στο Καστρί συσκέψεις ή ακόμη και συνεδριάσεις των καθοδηγητικών οργάνων.


 Προσδοκίες
Ενδεικτικός των προσδοκιών που υπάρχουν στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν ο τρόπος με τον οποίον ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι ο Γ. Παπανδρέου θα έπαιρνε το εξιτήριο:
Ο πρόεδρος γυρνάει σήμερα σπίτι του, κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση της υγείας του, όπως είδαμε ήδη, βελτιώνεται, και σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η καλή φυσική του κατάσταση, η οποία επιτρέπει μια πολύ πιο γρήγορη αποκατάσταση».

Στη συνέχεια έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για την καθημερινότητα που θα έχει ο Γ. Παπανδρέου στο Καστρί.

«Στο σπίτι του, ο κ. Παπανδρέου θα κυκλοφορεί, δεν θα είναι ακινητοποιημένος», διευκρίνισε κατόπιν ερώτησης, «και, σταδιακά, αυτό θα του επιτρέψει να επιστρέψει σε μία κανονική εργασία, θα επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, θα μιλάει στο τηλέφωνο, θα κάνει άλλες εργασίες που έχουν σχέση με τον ρόλο του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

«Ελπίζουμε ότι σύντομα -είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε το πότε- θα μπορέσει να βγει κι από το σπίτι του και να αναλάβει πλήρως και πάλι τα καθήκοντά του», προσέθεσε.

Και, για να μη φανεί απαισιόδοξος, έκανε μια χρονική πρόβλεψη:

«Θέλω να τονίσω ότι με το που θα περάσουν οι διακοπές του Πάσχα, ο πρόεδρος θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του».

Φόβοι

Ο συνδυασμός των φράσεων που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει το άγχος που νιώθουν οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.

Αν και κανένα στέλεχος δεν έβαλε θέμα επιπτώσεων από την απουσία του Γ. Παπανδρέου, στη Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται πως ο τραυματισμός του «μπορεί να στοιχίσει πόντους στη δημόσια εικόνα του».

Κάτι ο τρόπος που έγινε (η πτώση από το ποδήλατο), κάτι η ελληνική πραγματικότητα «που σε θέλει να χτυπάς κάρτα», ο φόβος έχει εγκατασταθεί για τα καλά στα μυαλά των επιτελών του.

Γι αυτόν τον λόγο αναζητούν τις ενδεδειγμένες κινήσεις που θα δημιουργήσουν αμέσως την αίσθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου κρατά γερά το τιμόνι.

Ετσι δεν αποκλείουν, πέραν των γραπτών παρεμβάσεων και των οδηγιών που θα δίνει από το Καστρί, ο Γ. Παπανδρέου να κάνει και δηλώσεις, σε χώρο που θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

«Πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους δημοσιογράφους για τη συμπαράστασή σας. Πήρα τα μηνύματά σας», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου κατά την έξοδό του από το ΚΑΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους, στους πολιτικούς απ όλες τις παρατάξεις που μου συμπαραστάθηκαν» και έκανε ειδική αναφορά στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα το ξεπεράσει σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως απάντηση την εικόνα του: «Οπως βλέπετε»...

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1649&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote