Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΗΠΑ: Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατό
ΗΠΑ: Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατό Εκτύπωση E-mail
24.04.08

«Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι οι Σύμμαχοι εκτίμησαν ότι η Μακεδονία πληροί τα τεχνικά κριτήρια ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα λάβει πρόσκληση, ευθύς μόλις επιλυθεί η διαμάχη με την Ελλάδα σε σχέση με το όνομα» τόνισε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Φριντ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου Μπους σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος: «η θέση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη: η Μακεδονία πρέπει να πάρει τη θέση της εντός του ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατό».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την απογοήτευση των ΗΠΑ για τη μη πρόσκληση και υπογράμμισε την αμερικανική υποστήριξη προς το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται με την Ελλάδα και τη Μακεδονία για να υποστηρίξουν τη διαδικασία αυτή».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση του Ζάγκρεμπ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τους ηγέτες των τριών χωρών της Χάρτας της Αδριατικής «για να επαναλάβει τη δέσμευσή μας στη μελλοντική ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στη Μακεδονία να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας το δυνατόν συντομότερο».

Στην ίδια ακρόαση κατέθεσε και ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας, Ντάνιελ Φάτα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ΠΓΔΜ βρίσκεται στο πλευρό των Ην. Πολιτειών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1643&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote