Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο «Σημείο Μηδέν» ο Πάπας
Στο «Σημείο Μηδέν» ο Πάπας Εκτύπωση E-mail
20.04.08

 Το σημείο-σύμβολο για την πόλη της Νέας Υόρκης επισκέφθηκε ο Πάπας Βενέδικτος στο τέλος της εξαήμερης περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε για τους διασώστες και τα θύματα της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και «για όσους η καρδιά και το μυαλό τους είναι γεμάτη μίσος».

Κατά την άφιξη του χαιρέτησε τους επιζώντες από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, πυροσβέστες και αστυνομικούς αλλά και ορισμένους συγγενείς των 2,749 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σημείο.

Ο Ποντίφικας μέσα σε κλίμα απόλυτης σιγής, γονάτισε, άναψε κερί και προσευχήθηκε για ειρήνη στο «βίαιο κόσμο μας» ενώ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με 24 ανθρώπους που σχετίζονται με την τραγωδία.

Ο Πάπας Βενέδικτος αργότερα την Κυριακή θα πραγματοποιήσει Θεία Λειτουργία στο γήπεδο των Γιάνκις, ομάδας μπειζμπολ της Νέας Υόρκης, τα 55.000 εισιτήρια για την οποία έχουν εξαντληθεί. Στο ίδιο στάδιο είχαν λειτουργήσει ο πάπας Παύλος ο 6ος το 1965 και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος το 1979.

Αυτό θα είναι το τέλος ενός επιτυχημένου, σύμφωνα με τους παρατηρητές ταξιδιού.

Κατά την διάρκεια της πρώτης παπικής του επίσκεψης στις ΗΠΑ,ο Βενέδικτος μίλησε για το σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Εκκλησία των ΗΠΑ και κόστισε περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για διευθετήσεις πληρωμών στα θύματα των ιερέων με ορισμένα από τα οποία συναντήθηκε ο 81χρονος πάπας κατά το πρώτο σκέλος της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Κατευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δηλώσει ότι "είναι σημαντικότερο να έχουμε καλούς ιερείς παρά πολλούς ιερείς".


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1629&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote