Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι τέσσερις άγγελοι του Σίλβιο
Οι τέσσερις άγγελοι του Σίλβιο Εκτύπωση E-mail
20.04.08
Δυο μέτρα και δυο σταθμά φαίνεται πως υιοθετεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν χαράσσει την πολιτική του για την ισότητα των δύο φύλων. Από τη μια χαρακτηρίζει «πολύ ροζ» τη νέα κυβέρνηση της Ισπανίας και από την άλλη υπόσχεται ότι ο ίδιος θα διορίσει τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες υπουργούς.

Ποια είναι λοιπόν τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει μια κυρία για να γίνει μέλος στη νέα ιταλική κυβέρνηση; «Μα φυσικά να είναι εκπάγλου καλλονής», σχολιάζει η «Guardian» σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο «O διαγωνισμός ομορφιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Στο δύσκολο έργο του να βγάλει την Ιταλία από το οικονομικό αδιέξοδο ο «Καβαλιέρε» θα έχει στο πλευρό του τέσσερις γοητευτικές εκπροσώπους του ασθενούς φύλου. Η Μάρα Καρφάνια, μια εκθαμβωτική μελαχρινή 32 ετών, θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα το υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής. Μοντέλο και «αστέρι» της τηλεόρασης, το 1997 έλαβε μέρος στα καλλιστεία για τη «Μις Ιταλία», ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος του Φόρτσα Ιτάλια. Πέρυσι απέκτησε τον τίτλο της «πέτρας του σκανδάλου» σε ένα συζυγικό καβγά που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ιταλών. «Εάν δεν ήμουν παντρεμένος θα σε παντρευόμουν αυτήν τη στιγμή», της είχε πει τον Ιανουάριο του 2007 ο κ. Μπερλουσκόνι σε κομματική εκδήλωση. Με καταχώρισή της στην εφημερίδα «La Repubblica» η σύζυγός του Βερόνικα Λάριο τον ανάγκασε τότε να της ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Τον τίτλο της πιο εντυπωσιακής συνεργάτιδας του Μπερλουσκόνι διεκδικεί και η 42χρονη Στεφανία Πρεστιτζιάκομο, που προαλείφεται για το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Πολιτικός και επιχειρηματίας, διετέλεσε υπουργός Ισων Ευκαιριών στην προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και επιχείρησε ανεπιτυχώς να προωθήσει νομοσχέδιο για την ίση εκπροσώπηση των γυναικών στην ιταλική πολιτική.

Η τρίτη «εκλεκτή» του Σίλβιο ονομάζεται Τζούλια Μποντζιόρνο και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας. Γνωστή και ως «η δικηγόρος των πλουσίων και διασήμων» η 42χρονη νομικός έγινε γνωστή από την υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι. Την τετράδα συμπληρώνει η 46χρονη Ρόζι Μάουρο της Λέγκας του Βορρά, η οποία αναλαμβάνει πιθανότατα το υπουργείο Πρόνοιας.

Στο ιταλικό Κοινοβούλιο οι γυναίκες καταλαμβάνουν ποσοστό μόλις 15% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται από 21% έως και 36%. Χαμηλή είναι η εκπροσώπησή τους και στον επαγγελματικό στίβο, στον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο. Σε ένα τέτοιο σκηνικό ακόμη και οι «αγαθές προθέσεις» του κ. Μπερλουσκόνι είναι εύκολο να παρερμηνευθούν.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1626&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote