Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Θετικοί σε μια ουσία οι Έλληνες αθλητές
Θετικοί σε μια ουσία οι Έλληνες αθλητές Εκτύπωση E-mail
16.04.08
Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση φαρμακοδιέγερσης των 11 αθλητών της άρσης βαρών, καθώς από την πρώτη επαφή που είχε ο εισαγγελέας με το εργαστήριο της Κολωνίας προκύπτει ότι βρέθηκαν «θετικοί» σε μια από τις τρεις ουσίες, οι οποίες είχαν κριθεί ύποπτες. Το εργαστήριο της Κολωνίας ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι η μια απαγορευμένη ουσία είναι ένα ισχυρό αναβολικό και αναφέρει τις υπόλοιπες με άλλη ένδειξη, ωστόσο η παγκόσμια ομοσπονδία κάνει λόγο για τρεις ουσίες. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε τον εισαγγελέα, ωστόσο φαίνεται πως υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ενημέρωσης από την παγκόσμια ομοσπονδία. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε ζητήσει αρχικά τις αναλυτικές εξετάσεις, θα αιτηθεί μέσω της ομοσπονδίας άρσης βαρών να γίνει έλεγχος και του β΄ δείγματος των αθλητών.

Προθεσμία για τις 2 Μαΐου πήραν οι 11 αθλητές της Αρσης Βαρών
Για τις 2 Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Ανδρέα Καραφλό, οι ένδεκα αθλητές της Αρσης Βαρών που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση επικίνδυνων ουσιών.

Οι αθλητές, κλήθηκαν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων που αφορούν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και ζήτησαν την προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους προς τον εισαγγελέα.

Ο συνήγορος των δέκα αθλητών κ.Λυκούδης, δήλωσε εξ ονόματος των εντολέων του, ότι στηρίζουν τον προπονητή κ.Ιακώβου και τόνισε ότι όλα όσα υποστηρίζει ο προπονητής της εθνικής ομάδας είναι η αλήθεια.

Ο συνήγορος μίας εκ των αθλητριών που έχουν διαφοροποιήσει τη θέση της και έχει προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις ουσίες που χορηγήθηκαν, κ.Κούγιας, δήλωσε ότι σήμερα θα έπρεπε να βρίσκονται στα δικαστήρια άλλοι άνθρωποι.

Υπόμνημα κατέθεσε ο επιχειρηματίας Π. Κατσέλος στην Ασφάλεια Λάρισας
Τρισέλιδο απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε σήμερα ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος, ο οποίος είναι και ο εισαγωγέας των απαγορευμένων ουσιών που εντοπίστηκαν στην υπόθεση ντόπινγκ της ελληνικής ομάδας άρσης βαρών.
Ο Π. Κατσέλος προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας και κατέθεσε το υπόμνημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει για το θέμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας. Στο υπόμνημα ο Λαρισαίος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι πρόκειται για λάθος της κινεζικής εταιρίας, ενώ προσκόμισε και δύο απαντητικές επιστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε από την κινεζική εταιρία.

Όπως ανέφερε τα τρία αμινοξέα τα παρήγγειλε με καθ΄όλα νόμιμο τρόπο μέσω του Ιντερνετ και τα απέστειλε εν συνεχεία στην Αθήνα και πέραν αυτού δεν γνωρίζει τίποτα για τη διανομή τους.

Ο ίδιος όπως έχει δηλώσει και σε συνεντεύξεις του θεωρεί ότι το μόνο "λάθος" που έγινε από την πλευρά του είναι ότι τα αμινοξέα κατά την εισαγωγή τους δεν πέρασαν από το τελωνείο.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1615&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote