Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Happy Birthday» στο Λευκό Οίκο
«Happy Birthday» στο Λευκό Οίκο Εκτύπωση E-mail
16.04.08
Υπό τους ήχους του «Happy Birthday», που του τραγούδησε το πλήθος των περίπου 10.000 προσκεκλημένων με αφορμή τα 81α γενέθλιά του, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος έγινε δεκτός το απόγευμα της Τετάρτης από τον Τζορτζ Μπους και τη σύζυγό του, Λόρα, στο Λευκό Οίκο.
Ο ποντίφικας ανταπέδωσε την τιμή με την προσφώνηση «ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» και στη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε τις ΗΠΑ να «υποστηρίξουν τις υπομονετικές προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας για να επιλυθούν οι συγκρούσεις», χωρίς ωστόσο ν’ αναφερθεί άμεσα στον πόλεμο στο Ιράκ, για τον οποίον το Βατικανό έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

«Η Αμερική παραδοσιακά έχει αποδειχθεί γενναιόδωρη, ανταποκρινόμενη στις άμεσες ανθρώπινες ανάγκες, υποστηρίζουσα την ανάπτυξη και παρέχουσα αρωγή στα θύματα των φυσικών καταστροφών» τόνισε ο Πάπας στη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στις ΗΠΑ.

«Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η έγνοια της μεγάλης ανθρώπινης οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκει την έκφρασή της, υποστηρίζοντας τις υπομονετικές προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας για να επιλυθούν οι συγκρούσεις» συμπλήρωσε.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επαίνεσε τη ζωτικότητα της αμερικανικής θρησκευτικής ζωής, στην οποία «ιστορικά» όχι μόνο οι καθολικοί, αλλά και όλοι οι πιστοί, βρήκαν την αναγκαία ελευθερία για να «λατρέψουν το Θεό ανάλογα με την πεποίθησή τους».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Μπους και ο Πάπας θα έχουν μια μακρά συνομιλία στο Λευκό Οίκο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τις θρησκευτικές ελευθερίες, τη μετανάστευση, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τους εξτρεμισμούς, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης θα περιληφθούν επίσης τα θέματα του Λιβάνου, όπου ζει μία σημαντική χριστιανική κοινότητα, και η βοήθεια στην Αφρική.

Για το σκάνδαλο της παιδεραστίας στους κόλπους της αμερικανικής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο ποντίφικας φρόντισε να καταδικάσει το φαινόμενο, προτού ακόμη πατήσει το πόδι του στο αμερικανικό έδαφος, ενώ στο θέμα θ’ αναφερθεί κατά την ομιλία του το Σάββατο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη και ίσως στη συνάντησή του με τους Αμερικανούς καρδιναλίους.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1613&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote