Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πόντιος Πιλάτος ο Χατζηγάκης, αιχμές για πρώτη φορά κατά Σανιδά
Πόντιος Πιλάτος ο Χατζηγάκης, αιχμές για πρώτη φορά κατά Σανιδά Εκτύπωση E-mail
16.04.08

Ως Πόντιος Πιλάτος, όπως παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στη διαμάχη τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά με τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια.

 

Πάντως, για πρώτη φορά ο Σωτήρης Χατζηγάκης άφησε έμμεσες αιχμές και για τον κ. Σανιδά, κατ' εντολήν του οποίου ασκείται πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του κ. Μπάγια.

«Η υπόθεση δεν είναι καθόλου ευχάριστη για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εμείς θα προτιμούσαμε να μην έχει υπάρξει», τόνισε ο κ. Χατζηγάκης και εμφατικά πρόσθεσε πως «οι εσωτερικές υποθέσεις της Δικαιοσύνης και οι όποιες εσωτερικές εντάσεις δεν πρέπει να γίνονται δημόσια».

Ζήτησε εξάλλου η υπόθεση αυτή να είναι η τελευταία εσωτερική τριβή στον χώρο της Δικαιοσύνης, διότι «δεν είμαι ευτυχής όταν καταστρέφεται η ίδια μου η πολιτική». «Σας δηλώνω, συνεπώς -συνέχισε σε αυστηρούς τόνους- ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τραυματίσει ή να ακυρώσει την πολιτική μας».

Ωστόσο, ο κ. Κανταρτζής επέμεινε ότι το κυβερνητικό στέλεχος θα πρέπει να πάψει να διατηρεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων, και μάλιστα υπέρ του διορισμένου από την κυβέρνηση Γιώργου Σανιδά. Προκάλεσε επίσης την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών.

«Πάρτε θέση. Τι μηνύματα δίνονται στους δικαστικούς λειτουργούς, όταν ασκούνται διώξεις σε απόψεις μη αρεστές;», δήλωσε ο βουλευτής.

Ο κ. Χατζηγάκης επικαλέστηκε το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών, δικαιολογώντας τη θέση του να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης.

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1610&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote