Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέο αντάρτικο με αιχμές
Νέο αντάρτικο με αιχμές Εκτύπωση E-mail
16.04.08

 Με νέα παρέμβασή του, αυτή τη φορά μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στο «Εθνος», ο κ. Π. Τατούλης «τεντώνει κι άλλο το σχοινί» στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, καθώς όχι μόνον επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι:

1. Ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα όσα συνέβαιναν στο υπουργείο Πολιτισμού, επί των ημερών του κ. Χρ. Ζαχόπουλου, καθώς ο ίδιος τότε υφυπουργός τον ενημέρωνε.

2. Η μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση είναι το τίμημα για τη σύγκρουσή του με τον τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού.

3. Μιλάει πάντοτε πολιτικά, απορρίπτοντας τα όσα λέγονται περί «προσωπικής πικρίας» κλπ.

4. Θα συνεχίζει να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

5. Στόχος των παρεμβάσεών του είναι να γίνει ένας διάλογος ποιότητας που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για πραγματική ανάπτυξη.

«Γνώριζε»
Ο πρώην υφυπουργός, 48 ώρες μετά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, εμπλέκει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, δηλώνοντας απερίφραστα ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα.

Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα ελέχθησαν, ότι η παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή είναι προϊόν προσωπικής του πικρίας και σημειώνει ότι η σχέση του με τους πολίτες της Αρκαδίας είναι ιερή και χαρακτηρίζει «παπαγαλάκια - δημοσιογραφάκια» όσους προέβαλαν ότι έχει άγχος έναντι του συνυποψηφίου του στην ίδια περιφέρεια κ. Α. Λυκουρέντζου.

Οι δηλώσεις του κ. Π. Τατούλη στο «Εθνος» έχουν ως εξής:

Ενα από τα δηκτικά σχόλια που ακούστηκαν, αμέσως μετά την ομιλία σας στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, είναι ότι όλα αυτά δεν τα λέγατε όσο ήσασταν μέλος της κυβέρνησης.

Τώρα, πλέον, είναι στην πράξη τεκμηριωμένο ότι τη δική μου αλήθεια, τις δικές μου απόψεις δεν τις αντάλλαξα ποτέ με αξιώματα και θέσεις.

Η υπόθεση Ζαχόπουλου ανέδειξε τη συνεπή μου στάση, αφού προτίμησα τη σύγκρουση -με όποιο πολιτικό πάντα τίμημα-, προκειμένου να διαφυλάξω στο έπακρον το δικαίωμά μου στην ελευθερία του λόγου.

Τις απόψεις μου τις έλεγα και τότε και ας αντιδρούσαν ορισμένοι, για χρόνια βολεμένοι του συστήματος. Απλώς, όταν είναι κάποιος κυβερνητικό στέλεχος, οφείλει τις απόψεις του να τις καταθέσει στον πολιτικό του προϊστάμενο. Αυτό το έπραξα με μεγάλη ευσυνειδησία. Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και για τις απόψεις και για τις ενέργειές μου.

Οι περισσότεροι, πάντως, είπαν ότι νιώθετε πικραμένος, επειδή δεν μετέχετε στην κυβέρνηση...

Θα σας απαντήσω με την ιδιότητα του γιατρού: Η πολιτική, όπως και η ζωή, είναι σαν το καρδιογράφημα, το δικό μου καρδιογράφημα είναι λοιπόν σταθερό, με ανάλογες χαρές και πίκρες. Κοιτάξτε, δεν είμαι ψυχίατρος για να μπω στη λογική της αντιπαράθεσης με όσους μου καταλογίζουν διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις. Εγώ μιλώ πάντοτε πολιτικά. Και εκφράζω σταθερές απόψεις, προκειμένου σε αυτή τη χώρα να γίνει ένας διάλογος ποιότητας που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για πραγματική ανάπτυξη.

Στην εκλογική σας περιφέρεια, την Αρκαδία, τι αντίκτυπο είχαν οι απόψεις σας; Διότι ακούστηκε ότι θέλετε να κερδίσετε εκεί τις εντυπώσεις.

Τη σχέση μου με τους ανθρώπους στην Αρκαδία τη θεωρώ ιερή. Δεν τη διαπραγματεύομαι. Δεν την αξιοποιώ επικοινωνιακά για να αντικρούσω κάποια ανόητα παπαγαλάκια - δημοσιογραφάκια. Οι συμπατριώτες μου με γνωρίζουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προσωπικά. Κι εγώ το ίδιο. Και είναι οι δικαιότεροι κριτές μου.

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
Προειδοποίηση από Ρηγίλλης - Παραίτηση ζητούν βουλευτές

Την παραίτηση του κ. Π. Τατούλη από το βουλευτικό αξίωμα ζητούν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα που δημιούργησε με την τοποθέτησή του στην κεντρική επιτροπή είναι μεγάλο.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης απευθύνει -δημόσια πλέον- προειδοποίηση στον πρώην υφυπουργό να σταματήσει τις παρεμβάσεις του, οι οποίες -όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος- υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποτύπωσε με τη δήλωση που έκανε χθες (ρ/ς Αλφα) ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ουσιαστικά κάλεσε τον κ. Τατούλη να παραιτηθεί. «Αν είχα φτάσει εγώ σε ένα σημείο να διαφωνώ τόσο κάθετα με τη ΝΔ σε πάρα πολλά πράγματα, θα αισθανόμουν ότι η ΝΔ δεν είναι το κόμμα που εκφράζει τις ανησυχίες μου», τόνισε.

Από την πλευρά του ο γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Ι. Τραγάκης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός στο σχόλιό του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το πολιτικό μέλλον του κ. Τατούλη στο κυβερνών κόμμα.

«Υπάρχουν ορισμένα εσκαμμένα που, όταν κάποιος από μας τα ξεπεράσει, από εκεί και πέρα μπορεί να θέσει τον εαυτό του σε δοκιμασία», είπε χαρακτηριστικά και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η αποχή αυτή αφορά όλους και όχι μόνο τον Τατούλη».

Επισήμως, πάντως, η κυβέρνηση επιδιώκει να προσπεράσει το θέμα. Ο κ. Β. Αντώναρος στον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων που δέχθηκε χθες απάντησε «ουδέν σχόλιο», ενώ η κυρία Φ. Πετραλιά παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη.

Ο κ. Γ. Βουλγαράκης από την πλευρά του προχώρησε πάντως ένα βήμα περισσότερο και, αφού επεσήμανε ότι «το θέμα της διαγραφής αφορά τον πρωθυπουργό και τα όργανα του κόμματος», πρόσθεσε ότι «ο ίδιος δεν θα επέλεγε αυτή τη χρονική στιγμή να εκφράσει τέτοιες απόψεις, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα μείζον εξωτερικό θέμα».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1609&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote