Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αεροπορική τραγωδία
Αεροπορική τραγωδία Εκτύπωση E-mail
16.04.08

Αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας (Hewa Bora) του Κονγκό συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Γκόμα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έκανε αρχικά λόγο για περισσότερους από 70 νεκρούς και μόλις έξι επιζώντες, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία του Reuters, που βασίζονται σε στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροπλάνου, οι περισσότεροι εκ των επιβαινόντων διασώθηκαν.

Συνολικά 19 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, ενώ άλλα 76 άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μεταξύ των επιζώντων βρίσκεται και ο αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αφρικής Ιγνάτιος, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας κατόπιν επικοινωνίας τους με διπλωματικές υπηρεσίες στην Κινσάσα.

Το αεροσκάφος, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Γκόμα, πιθανότατα σε περιοχή με επιχειρήσεις ή κατοικίες, μετέφερε 79 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1607&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >