Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκρηξη σε τζαμί στο Ιράν
Έκρηξη σε τζαμί στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
13.04.08
Μία βόμβα που εξερράγη το Σάββατο σε τζαμί στο νότιο Ιράν είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή, σε μια πολυσύχναστη συνοικία της πόλης Σιράζ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. "Ο απολογισμός είναι οκτώ νεκροί και περίπου 66 τραυματίες", δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Το πρακτορείο Fars, επικαλούμενο αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, η βόμβα εξερράγη την ώρα που μιλούσε στους πιστούς ένας κληρικός, στο τζαμί Σοχάντα.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, Μοχάμαντ Ρεζά Χανταέγ δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται.

Μολονότι οι βομβιστικές επιθέσεις είναι σπάνιες στο Ιράν, το 2005 και το 2006 σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι σε μια σειρά τέτοιων εκρήξεων στην πόλη Αχβάζ, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Τον Φεβρουάριο συνελήφθησαν 65 άτομα με την κατηγορία ότι ενέχονται σε μια επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1593&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote